Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Landslagets uppmaning till den svenska publiken

Jim Gottfridsson tar sig tid med supportrarna.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Tre segrar – och lika många publikfester. 

Men till det heta mötet med Ungern på onsdag är bara 5 000 biljetter sålda. 

– Jag hoppas verkligen att publiken kan sluta upp till kommande matcher för det kommer bli riktigt bra handboll, säger Jim Gottfridsson.

Samtidigt tror islänningarna att de kan vinna läktarkampen mot Sverige när lagen möts i huvudrundan.

Fler publikfester väntar i Scandinavium.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

Spelare och ledare har unisont hyllat publiken i gruppspelet.

Mot Brasilien och Kap Verde var det i princip lapp på luckan, vilket betyder närmare 12 000 åskådare, och när landslaget mot Uruguay tog sin största seger någonsin (47–12) var drygt 9 000 på plats. 

– Det har varit otroligt häftigt att få spela framför svenska folket och jag hoppas att så många som möjligt kommer för att stötta oss. Vi behöver all stöttning vi kan få, det kommer att hjälpa oss att spela bra handboll, säger storskytten Eric Johansson.

Bara 5 000 biljetter sålda

På onsdag inleds mellanrundan och då står Ungern på andra sidan. Sedan väntar Island (fredag) och Portugal (söndag). 

Alla tre matcherna spelas i Scandinavium i Göteborg och till de två sista ser publiktillströmningen ut att bli bra, men mot Ungern ser det än så länge alltså tunt ut med bara runt 5 000 biljetter sålda sent på måndagskvällen. 

– Jag hoppas att det blir fler, de som har varit här har varit helt fantastiska och vi är tacksamma för alla som kommer. Så kommer det 5 000 så är vi extremt tacksamma för det. Men vi vill ju så klart att så många som möjligt kommer och det vi har upplevt här med så många människor har varit helt fantastiskt, säger förbundskaptenen Glenn Solberg. 

Linus Persson är inte orolig för att publiksiffran ska bli dålig mot Ungern.

– Det kommer! Det är bara för att de inte har vetat vilka som ska spela ju, säger han.

Sveriges förbundskapten Glenn Solberg.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Underskatta inte Island”

Samtidigt tänker Island ge Sverige en rejäl match i läktarkampen på fredag. Islänningarna har mer eller mindre invaderat Kristianstad under gruppspelet och har nu ställt in siktet på Göteborg. 

– Underskatta inte fansen från Island. Jag tror de kommer ge dem en tuff match om vem som är högljuddast. Så vi får se hur det blir, säger den isländske spelaren Bjarki Mar Elisson. 

Om den läktarkampen säger Jim Gottfridsson så här: 

– Jag hoppas att det är så mycket blågult som möjligt på läktaren. Jag hoppas verkligen att alla sluter upp som har varit här. Den stämningen de har bjudit på så här långt har vi blivit bortskämda med och det stödet behöver vi verkligen i de här matcherna där allt kan hamna på ett domslut eller något liknande.

Jim Gottfridsson.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Vi har en bra chans”

Målvakten Tobias Thulin, som utsågs till matchens lirare mot Uruguay, har noterat de isländska supportrarnas framfart. 

– Jag har sett lite bilder från Kristianstad, men förhoppningsvis kan vi fylla arenan med svenska fans i stället. Det kommer behövas, säger han.

Bjarki Mar Elisson tror att Island kommer ge Sverige en tuff match även på planen.

– Jag tror vi har en bra chans. Om vi jämför lagen så tycker jag vi har liknande kvalitet. Jag hoppas det blir en spännande match som vi vinner, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.