Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Läkarens besked efter otäcka smällen i EM

Olivia Mellegård har drabbats av en hjärnskakning. Foto: Patrik C Österberg / IBL
Marie Wall ersätter i EM-truppen. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Olivia Mellegård har drabbats av en hjärnskakning och tvingas lämna EM-truppen.

Hon ersätts av H65 Höör-stjärnan Marie Wall, bekräftar landslaget.

– Hon är på väg hit, säger Sveriges överledare Sara Holmgren.

Olivia Mellegård kunde aldrig spela klart i Sveriges förlustmatch mot Frankrike. Svenskan blev knockad efter en kollision med Laura Glauser i det franska målet.

Mellegård hoppade in från vänsterkanten och Glauser kom flygande ut från sitt mål. Glausers knä träffade Mellegård i ansiktet och svenskan blev liggandes på golvet. Glauser blev straffad med ett rött kort.

– Vi följer henne som en hjärnskakning tills vi har kontroll på allt. Vi får se hur hon mår i morgon, men så här långt är allt bra, sa landslagets läkare Michael Svensson-Hendelberg i går.

– Hon fick en fot eller knä i ansikten och hon har grumlig minnesbild så vi kommer följa henne noga. Vi tar inga risker med det här. Om hon inte är helt återställd så vilar hon framöver.

Ersätts av Höör.

Och nu står det klart att Mellegård har drabbats av en hjärnskakning. I ett pressmeddelande bekräftar landslaget att hon har skrivits ut ur truppen. Mellegård ersätts av Marie Wall, H65 Höör, som spelade VM för ett år sedan.

Sverige spelar sin sista gruppspelsmatch på onsdag kväll. Tyskland står för motståndet i en match som kan leda till att man får tampas om femteplatsen.

– Olivia Mellegård fick en hjärnskakining, hon har obeserverats under natten och har nu åkt hem för att vila upp sig. Hon kommer inte kunna spela mer. Marie Wall är nu på väg hit för att ersätta, säger Sveriges överledare Sara Holmgren.

På tisdagskvällen kom beskedet att Laura Glauser inte får någon ytterligare bestraffning efter händelsen. Hon får därmed spela onsdagens match mot Serbien då Frankrike kan säkra en semifinalplats.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!