Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristján Andrésson sparkas av storklubben

Sverige slog Island i sin sista match i handbolls-EM. Efter turneringen lämnade Kristjan Andrésson jobbet som förbundskapten.
Foto: OLIVER ZIMMERMANN VIA WWW.IMAGO-IMAGES / IMAGO IMAGES/FOTO2PRESS WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Kristjan Andrésson.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sveriges tidigare förbundskapten Kristján Andrésson har fått sparken från den tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen.

Beskedet kommer mindre än ett år efter att Andrésson tillträtt posten som huvudtränare.

– Vi ser det som nödvändigt, säger klubbdirektören Jennifer Kettermann.

För bara en månad sedan dubbeljobbade Kristján Andrésson som svensk förbundskapten i handboll och som huvudtränare för tyska storklubben Rhein-Neckar Löwen.

Nu är han arbetslös.

Efter att Rhein-Neckar Löwen, med landslagskvartetten Jesper Nielsen, Jerry Tollbring, Mikael Appelgren och Andreas Palicka i truppen, sladdat aningen i Bundesliga har klubben beslutat sig för att entlediga Andrésson från sitt uppdrag som huvudtränare, trots kontrakt över säsongen 2022.

Kristjan Andrésson får sparken av RNL

– Efter att ha analyserat säsongen och den negativa utvecklingen beslutade vi i samråd att avsluta samarbetet med Kristján Andrésson. Vi beklagar detta, men anser det vara nödvändigt att ge vårat lag ny energi för resten av säsongen, säger Rhein-Neckar Löwens klubbdirektör Jennifer Kettemann.

Redan i juni 2018 förkunnades det att Andrésson skulle ta över den tyska storklubben från och med sommaren 2019.

Andrésson valde därmed att avgå från sin post som svensk förbundskapten redan före OS i Tokyo, som han annars hade kontrakt över.

– I längden är det ingen nyttig livsstil för någon, oavsett arbetsplats, att jobba för mycket. Jag har flyttat till ett nytt land med familjen, håller på att bli flytande i ett nytt språk, det är nya människor på en ny arbetsplats och resultaten har gått upp och ner. Men jag känner att jag fått mycket erfarenheter. I framtiden ser jag fram emot att bara fokusera på Rhein-Neckar Löwen, att använda landslagsveckorna till att få mer tid för planering med klubblaget och mer tid med familjen, sade Kristjan Andrésson till SportExpressen under EM i januari.

Kristjan Andrésson lämnade förbundskaptensjobbet efter att ha fört Sverige till en sjundeplats i EM på hemmaplan och har därefter ersatts av Glenn Solberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.