Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Krisdraget: Chocksänker biljettpriser inför i kväll

Låten som splittrar handbollslandslaget: ”Riktigt gammal och dålig”
Foto: NISSE NILSSON / STELLA PICTURES/NISSE NILSSON NISSE NILSSON
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blir nytt svenskt publikrekord i kväll.

Samtidigt finns det tusentals biljetter kvar till Sveriges VM-kvartsfinal mot Egypten.

– Vi bestämde oss precis för att släppa fler biljetter för 170 kronor, säger mästerskapets vd Krister Bergström.

När Sverige vann EM-guld i Globen 2002 satt 14 300 åskådare på läktarna.

I 21 år har det också varit det officiella publikrekordet för en handbollslandskamp i Sverige – där det svenska landslaget spelar.

Men i kväll slås det rekordet. 

När Expressen pratar med VM-organisationens vd Krister Bergström på onsdagseftermiddagen meddelar han att man passerat 15 000 sålda biljetter inför Sveriges kvartsfinal mot Egypten på Tele 2 arena.

– Just nu har jag inte detaljkoll, men vi har strax över 15 000 sålda just nu. Finalen på söndag är i stort sett slutsåld, över 21 000 biljetter, så det är bara ströbiljetter kvar, säger han.

Är du nöjd med försäljningen?

– Rent försäljningsmässigt är vi jättenöjda, nu ska vi bara genomföra evenemangen också. Det är klart mycket bättre nu än 2020, då vi arrangerade EM.

Beslutet: Sänker priserna till matchen

Den gången nådde heller aldrig Sverige slutfasen – och fick därmed inte spela på jättearenan strax söder om centrala Stockholm.

En snabb koll på hemsidan och vi kan konstatera att de billigaste biljetterna till Sverige-Egypten just nu ligger på 550 kronor.

De flesta kostar 1 000 kronor eller ännu mer.

Är inte det väldigt dyrt för en match?

– Det är ju en ständig debatt det där. När vi startade försäljningen, i december 2021, hade vi biljetter från 150 kronor. Då köptes de billigaste biljetterna upp först, det var mycket föreningar och familjer. Till slut blir det ju dyrare och dyrare, säger Bergström.

Han fortsätter:

– I går, när vi hade sett hur det blir med den mobila läktaren, släppte vi ytterligare 400 biljetter för 170 kronor. De gick åt direkt. Och vi tog precis innan du ringde ett beslut att släppa upp vissa sektioner till matchen i kväll för 170 kronor. 

Kan det bli 22 000 redan i kväll?

– Nej, i dag blir det svårt.. i och med att det är mitt i veckan. Vi ser inte heller att det är så många danskar som har köpt till sin match som går innan. Men tar sig Sverige till semifinal på fredag så kan det mycket väl bli utsålt. Vi har vi redan nu 15 000 sålda där.

Och finalen blir den största handbollsmatchen på svensk mark någonsin?

– Ja, så är det ju. Det kommer bli väldigt mäktigt, skithäftigt. Vi såg redan 2020, när Norge mötte Kroatien i EM-semifinalen på Tele 2 arena, att det blev ett väldigt bra tryck. Och då var det ”bara” 16 500 åskådare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.