Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kommer tänka att jag är helt dum i huvudet”

Foto: MARTIN DIVISEK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ARMIN RAUTHNER / BILDBYRÅN

Valter Chrintz sköt Sverige till semifinal med en straff i slutsekunderna.

Ett scenario han spelat upp i sitt huvud redan inför matchen.

– Alla kommer tänka att jag är helt dum i huvudet, säger matchhjälten. 

Gruppfinalen mellan Sverige och Norge i handbolls-EM blev en jätterysare. Norge ledde med fem bollar i paus. Men efter en urstark svensk upphämtning i andra halvlek vann Sverige med uddamålet och kvalificerade sig för semifinal.

Det avgörande målet gjordes av Valter Chrintz, 21, på straff i slutsekunderna. 

– Man har allt att vinna egentligen. Jag var nervös för att missa, men det är man väl i varje situation. Men jag kände att den här jäveln måste in. Det var skönt, säger Chrintz som inte minns speciellt mycket från minuten i samband med straffen.

– Jag har blackout. Jag visste inte var jag skulle lägga den.

”Alla kommer tro att jag är dum i huvudet”

Faktum är att Valter Chrintz spelat upp det dramatiska slutet i sitt inre tidigare på matchdagen. 21-åringen satt på spelarbussen med musik i lurarna och fokuserade på uppgiften. 

– Då får man upp bilder, man vet vilka man möter. Jag fick upp bilden att vi skulle få straff i slutet, att jag skulle ta den och gjorde mål. Alla vill bli hjälte och jag blev det i dag, säger Chrintz.

– Alla kommer att tro att jag är helt dum i huvudet som tänker så, tillägger han.

Sveriges förbundskapten Glenn Solberg var nöjd med Chrintz agerande i samband med straffen. 

– Han är en energibomb som ger mycket av sig själv och skapar god stämning. Han är där det händer. Han är ofta på rätt ställe vid tid och en vinnartyp, säger Glenn Solberg. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.