Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Känner nästan skam när man misslyckas”

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: Viaplay

Stjärnskottet Alfred Jönsson hjälpte Sverige vända underläge mot Belarus.

Men med 15 sekunder kvar missade 22-åringen ett läge och Belarus kunde kvittera.

– Jag brukar älta saker ganska mycket men nu har så många sagt till mig att jag ska släppa det, säger han.

Efter tre raka vinster i gruppspelet i handbolls-VM skulle Sverige gå ut och slå Belarus i mellanrundan. Men de fick en mardrömsstart. Spelet fungerade inte framåt, eller bakåt. Med några minuter kvar av första halvlek låg Sverige under med 13–5.

Men Sverige kom tillbaka. Laget bytte målvakt och i den andra halvleken lyckades de producera framåt. Truppens yngste spelare Alfred Jönsson bröt igenom och visade upp sitt fina skott flera gånger om.

– Vi unga spelar mycket i våra klubblag och har fått stort förtroende i landslaget och uppmaningen alltid våga gå på mål är något jag behöver när jag spelar. ”Fan du kan det här”, just den här mentaliteten att vi ska våga lyckas, säger han.

Med drygt en minut kvar av matchen hade Sverige vänt och tagit ledningen med  26–25. Jönsson går på avslut, men i stället för att avgöra missar han. Belarus kan med några sekunder kvar kvittera.

– Det var absolut tufft efter det sista som hände men jag har repat mod och får fokusera på att vi tog oss tillbaka i matchen.

– Jag får dra stor lärdom av det.

”Känner nästan skam när man misslyckas”

 Dagen efter har han tänkt mycket på det där sista skottet.

– Jag brukar älta saker ganska mycket men nu har så många sagt till mig att jag ska släppa det, då får jag sluta älta och gå vidare.

– Jag absolut fått stärkande ord, från familj, och även från folk som varit inblandade i min karriär tidigare

Talangen som spelar i tyska TSV Hannover-Burgdorf lyfter fram att han ofta kan vara självkritisk. Men att det också gjort att han utvecklats och tagit sig framåt i karriären.

– Jag hatar att misslyckas, känner nästan skam när man misslyckas. Och alltid sträva efter att jobba på det jag vill bli bättre på.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.