Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sveriges kross – efter de förvirrade scenerna

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ett kaosartat mästerskap har dragit i gång. 

Sverige körde över Nordmakedonien med 32-20 i premiärmatchen. 

– Det gick enligt vår gameplan, och det är fantastiskt, säger förbundskapten Glenn Solberg efter segern. 

Det har stormat rejält kring handbolls-VM i Egypten. Blågult skulle i premiärmatchen möta Tjeckien, men så blev det inte. Tjeckiskiska landslaget tvingades dra sig ur turneringen efter att flera spelare och ledare drabbades av covid-19. Senare samma kväll kastade även USA in handduken. Nordmakedonien och Schweiz ersatte respektive land. 

Turneringen inleddes med dråpliga scener när Blågult radade upp sig för att ta del av nationalsången Du gamla, Du fria. Men arrangören gjorde bort sig och i stället hördes discomusik i ett par sekunder. Den svenska nationalsången rullades därefter och tv-bilder fångade vänsternian Jonathan Carlsbogård och målvaktsstjärnan Andreas Palicka som försökte hålla sig från skratt. 

Persson: ”Hade en strulig uppladdning”

Blågult tog kommandot direkt och hade inga som helst problem med att sätta boll efter boll. Efter den första halvleken var Sverige klart bättre och hade en komfortabel ledning – 16-11. 

– Det här var roligt att se, konstaterade experten Claes Hellgren i Viaplay. 

I den andra halvleken fortsatte den svenska dominansen och Sverige drygade ut sin ledning och matchen slutade 32-20. 

– Det kändes jättebra. Vi hade en strulig uppladdning och bytte motståndare så tätt inpå. Men det var kul och nervöst i början men det är stort att spela VM, säger Linus Persson.  

Chile väntar på lördag

Förbundskapten Glenn Solberg var förstås nöjd med insatsen. 

– Det gick enligt vår gameplan, och det är fantastiskt. Det var rätt kompakt och tajt och vi många kontringar. Det var perfekt och kul, säger Solberg och fortsätter: 

– Det är bra för alla att vi får så här bra start och att allt funkar från början. 

Redan på lördag väntar en ny match, Chile klockan 20.30 svensk tid. 

– Då är det en helt ny match som väntar. Det kommer vara tufft att möta Chile som spelar med högre intensitet, säger Glenn Solberg. 

– Jag har sett väldigt mycket fram emot mästerskapet. Jag tycker att det var en perfekt genomförd match. Vi valde rätt spelplan som vi följde noggrant. En perfekt premiär får man säga, speciellt med tanke på att vi inte kunde ladda upp så som vi ville, säger Hampus Wanne.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.