Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska stjärnan tvingas lämna VM

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOZO CABRAJA / KOLEKTIFF VIA WWW.IMA / IMAGO IMAGES/KOLEKTIFF WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Linus Persson utgick med en hjärnskakning mot Slovenien i fredags. 

Nu kommer det tunga beskedet: Högernian har spelat klart i VM och flyger hem till Paris. 

– Det är tråkigt att åka hem, men vi har kommit fram till att det inte finns någon möjlighet att spela mer i VM, säger han till förbundets hemsida. 

Högernian Linus Persson har imponerat under handbolls-VM och startade fem av lagets första matcher. Men nu tvingas han lämna Egypten – efter den hjärnskakning han ådrog sig under matchen mot Slovenien. 

– Det har varit jättehärligt att då vara med här och spela VM och det har varit positivt att få en så stor roll i laget, därför känns det förstås tråkigt att behöva sluta tidigare, säger Persson till förbundets hemsida och fortsätter: 

Lagergren ersätter

– Jag har mått bra på slutet, huvudvärken har släppt och jag har kunnat ta nästa steg på hjärntrappan, men jag kommer tyvärr inte att hinna bli spelklar innan VM är över, säger han.

Albin Lagergren har sedan tidigare flugits ner som ersättare. 

– Jag hade ju gärna flugit tillbaka ner till VM-finalen och hejat på grabbarna. Jag har ju sagt hela tiden att jag tror att vi kan gå dit och det finns ju ingen anledning att tro något annat just nu, säger Persson. 

Sverige möter Qatar i kvartsfinal under onsdagen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.