Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smällen: Norge tvingas stoppa mästerskapet

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Det blir inget handbolls-EM i Norge i december.

Coronarestriktioner sätter stopp för turneringen i landet.

Danmark ser nu ut att stå för hela värdskapet.

Damernas EM var planerade att spelas i Norge och Danmark den 3-20 december. Men de två värdländernas coronarestriktioner skiljer sig åt.

Under måndagen meddelade det norska handbollsförbundet att de säger nej till att vara värdland. 

– Vi är tacksamma för samarbetet och den gemensamma förståelsen vi har fått bland våra medarrangörer från EHF och DHF. Samtidigt är det naturligtvis med ett tungt hjärta som vi måste erkänna att den här gången inte var möjligt att ordna mästerskap hemma i Norge, säger Kåre Geir Lio, president för det norska handbollsförbundet, i ett pressmeddelande.

Målet: Danmark tar över

Hela värdskapet kan nu landa på Danmark, det uppger norska nyhetsbyrån NTB.

– Vi arbetar nu tillsammans för att uppnå en bra lösning med Danmark som enda arrangör, säger Lio.

Och fortsätter:

– Det är krävande dagar just nu. Världen är mitt i en pandemi. Men under de kommande dagarna kommer vi att göra detsamma som vi har gjort de senaste månaderna: leta efter lösningar dag för dag. Målet är att de tävlingar som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt ska genomföras. Vi hoppas att ett europeiskt mästerskap i Danmark blir en sådan tävling.

Tv-tips: Larsson summerar herrarnas EM 2020

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.