Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen: Hon petas från handbolls-EM

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Förbundskapten Tomas Axnér har nu presenterat sin trupp till vinterns Handbolls-EM som spelas i Norge och Danmark.

Värt att notera är att Jamina Roberts är tillbaka efter mammaledighet. Dessutom kallar Axnér två debutanter och petar storspelaren Sabina Jacobsen samt målvakten Johanna Bundsen. 

Tomas Axnér tog över jobbet som förbundskapten för damlandslaget i handboll efter Henrik Signell i somras. Nu har den nye förbundskaptenen tagit ut sin första mästerskapstrupp. Axnér hade sedan tidigare skickat in en bruttotrupp på 35 spelare, en trupp som nu bantats till 19 spelare som sedan ska bli 17 den 2:e december.

Värt att notera är att två debutanter i truppen, i form av målvakten Evelina Eriksson och vänsternian Isabelle Andersson, tar plats i truppen. 

– De här spelarna är spännande spelare både nu och på sikt, säger Axnér.

Profilerna petas

Två spelare som däremot inte får plats i truppen är stjärnan Sabina Jacobsen och målvakten Johanna Bundsen. 

– Sabina har haft en skada som hållit henne borta från handbollen länge och lagt ner ett hårt jobb och är tillbaka men har bara spelat sporadiskt i den ryska ligan och inte spelat i Champions League än. Vi kände att tiden blev för knapp vi hade gärna sett henne i den typen av matcher och med den typen av belastning och hur kroppen reagerar på det, förklarar Tomas Axnér.

Även i Johanna Bundsens fall så rör det sig om att hon inte är i matchform. 

– Johanna Bundsen har precis kommit tillbaka efter en mammaledighet. Jag tror att hon behöver bygga upp sin kropp ytterligare, men det är en spelare som har en extremt hög högstanivå och potentiellt är en startmålvakt för Sverige när hon är i form. Det är vår förhoppning att hon ska hitta dit. 

Truppen samlas den 24 november i Trollhättan där två träningsmatcher mot Ungern väntar den 28:e och 29:e november innan laget åker till Fredrikshamn i Danmark där gruppspelet väntar. Sverige inleder turneringen med att möta Tjeckien den 3:e december för att sedan ta sig an Spanien och Ryssland. De tre bästa lagen i varje grupp går vidare till huvudrundan. 

 

Sveriges Trupp.

Målvakter

Filippa Idéhn

Jessica Ryde

Evelina Eriksson

Vänstersex

Emma Rask

Mittsex 

Linn Blohm,

Anna Lagerquist

Johanna Forsberg

Högersex 

Mathilda Lundström 

Nathalie Hagman 

Vänsternio

Jamina Roberts 

Johanna Westberg,

Isabelle Andersson

Kristin Thorleifsdóttir,

Mittnio

Bella Gulldén,

Carin Strömberg,

Melissa Petrén

Högernio

Nina Dano

Hanna Blomstrand

Emma Lindqvist

TV: Milan tappar poäng efter Zlatans miss

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.