Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bakslaget: Ny smitta i svenska EM-truppen

Daniel Pettersson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Valter Chrintz.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den svenska EM-truppen i handboll har drabbats av ett nytt covidfall.

Nu kallas Valter Chrintz in som ersättare för Daniel Pettersson som testat positivt.

– Det fanns ingen tvekan när jag fick samtalet sent i går kväll, säger Chrintz i ett pressmeddelande.

Det svenska handbollslandslaget har kniven mot strupen redan i kvällens match mot Tjeckien.

Men där kommer laget att få klara sig utan ett par spelare. Detta sedan Max Darj först testats positivt för covid-19 redan under gårdagen. Nu har även Daniel Pettersson testats positivt.

I och med att spelare som testat positivt inte får spela på åtta dagar kallas nu högersexan Valter Chrintz in som ersättare för Pettersson.

– Det fanns ingen tvekan när jag fick samtalet sent i går kväll, utan jag ser fram emot att spela EM och försöka hjälpa Sverige framåt i turneringen. Det är alltid en ära att representera Sverige. Jag tror och hoppas på svensk seger i kväll och att vi därmed får spela huvudrundan, säger Chrintz själv i ett pressmeddelande.

Ödesmatch väntar redan i kväll

Landslaget meddelar att Pettersson kommer att flyttas till ett annat hotell. Samtidigt ansluter Chrintz till övriga laget i slovakiska Bratislava under måndagen. Förhoppningen är samtidigt att få honom spelklar till kvällens möte med Tjeckien. Där avgörs också lagets öde om vidare spel i turneringen efter helgens förlust mot Spanien.

– Det är som en final i kväll där vi spelar om en plats i huvudrundan och vi kommer att göra vad vi kan för att få Valter spelklar till kvällens match. Förutsättningarna ändras dagligen för många lag och jag lider med Daniel som fått det tråkiga beskedet att han måste lämna laget tillsvidare. Jag hoppas att vi går så långt i turneringen att både Max och Daniel kan komma tillbaka, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Det Chrintz, som reser från Berlin, har att förhålla sig till är att han i dag måste lämna ett negativt PCR-test. Han ska ha gjort det hemma redan i går men måste även redovisa ett i dag.

Matchen mot Tjeckien går av stapeln klockan 20.30 i kväll och förhoppningen är att det negativa provsvaret, samt registreringen av Chrintz, går igenom senast en timme före avkast.

Handbollsikonen har höga förväntningar på Sverige

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.