Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sågningen: ”Jag var skit hela matchen”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sverige föll tungt mot Spanien i EM. 

Regerande mästarna Spanien vann med 32-28 i en rysare.

Efter matchen sågade Jonathan Carlsbogård sin egen insats – och ett bolltapp vid ställningen 28-27.

– Sedan blev jag inte förvånad eftersom jag var skit hela matchen, säger han. 

Efter segern mot Bosnien mötte Sverige de regerande mästarna Spanien i EM:s andra gruppspelsmatch. Spanien tog tidigt ledningen och behöll den länge, men Sverige bet sig kvar i matchen långt in i andra halvlek.

Vid ställningen 28-27 till Spanien gjorde Peter Johannesson en räddning, varpå Sverige fick ett jätteläge att kontra och kvittera.

Då gick allt fel. Jonathan Carlsbogård sökte Albin Lagergren med en passning. Men ett tekniskt misstag - där passningen gick bakom Lagergren - grusade chanserna till en svensk kvittering.

– Skit så klart. Sedan blev jag inte förvånad eftersom jag var skit hela matchen. Men ibland har man de matcherna, då får man försöka bromsa misstag, säger Carlsbogård. 

– Men i dag var det lite för många fel åt båda hållen. Det är bara att bryta ihop och komma igen, fortsätter han. 

Stöttas av förbundskaptenen

Carlsbogård stöttas också av förbundskapten Glenn Solberg. 

– Det är klart man får vara besviken. Det får man vara i kväll och sedan nya tag i morgon. Carlsbogård är en viktig spelare för Sverige både på och utanför planen, säger Solberg. 

Spanien vann med 32-28. Förlusten var extra tung då Sverige inte får med sig några poäng till en mellanrunda om Sverige och Spanien går vidare från gruppen. För att gå till mellanrundan behöver Sverige besegra Tjeckien i den sista gruppspelsmatchen som spelas på måndag. 

Gottfridsson ska prata med Carlsbogård

Sveriges lagkapten Jim Gottfridsson konstaterar att Sverige gör misstag som ett lag och inte som individer.

Gottfridsson kommer att prata med Jonathan Carlsbogård efter matchen. 

– Alla personer har bättre och sämre matcher. Jonathan är en betydelsefull spelare för oss. Det är bara upp med hakan. Jag ska ta ett snack med honom senare och sedan ska han dansa i övermorgon (mot Tjeckien) igen. 

”Laget har inga svagheter”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.