Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Reagerar på svenska beskedet: ”Märkligt”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: RADOVAN STOKLASA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: ARMIN RAUTHNER / BILDBYRÅN

BUDAPEST/STOCKHOLM. Sverige drabbas av ett tungt besked bara timmar innan EM-semifinalen.

Viktiga trion Hampus Wanne, Niclas Ekberg och Felix Claar kommer inte till spel – trots att två av dem tidigare har friskförklarats under EM.

– Förutsättningar ändras hela tiden. Det är en svår situation för spelare och ledare och det måste vara ett stort orosmoment, säger Ola Lindgren.

Coronaviruset fortsätter att ställa till det för det svenska handbollslandslaget i EM.

Bara några timmar innan den avgörande semifinalen mot Frankrike i kväll meddelas nu att Hampus Wanne, Niclas Ekberg och Felix Claar missar matchen.

Anledningen är att de tre har lämnat positiva coronatest. Både Wanne och Ekberg har blivit friskförklarade tidigare under mästerskapet, efter att nyligen ha testat positivt, men tvingas nu återigen stå utanför matchtruppen.

– Jag vet inte exakt vad som skett med testerna men det är märkligt att Ekberg först friskförklarades och spelade mot Norge för att nu inte få spela. Och Wanne blir så klart tuff att ersätta, säger Ola Lindgren.

De ersätter i EM-semifinalen

Redan på torsdagen kom beskedet att Wanne och Ekberg – samt Daniel Pettersson – haft ”skiftningar i sina värden” på de regelbundna coronatesten som görs under turneringen. Samma dag kom också beskedet att Lukas Sandell testat positivt och missar resten av EM.

I kvällens matchtrupp får i stället ersättarna Lucas Pellas, Daniel Pettersson och Linus Persson chansen.

Sverige-Frankrike börjar 20.30 i kväll. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.