Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Har testats positivt – tvingas lämna EM

Foto: ARMIN RAUTHNER / BILDBYRÅN

Coronakaoset fortsätter.

Lukas Sandell har testats positivt och missar därmed semifinalen mot Frankrike.

Samtidigt hålls ytterligare fem spelare, som tidigare varit sjuka men nu tillfrisknat, isolerade efter att de fått utslag på nya tester.

Viruset fortsätter att ställa till det för det svenska handbollslandslaget.

Dagen innan EM-semifinalen mot Frankrike meddelar man på sin hemsida att Lukas Sandell har testats positivt.

Nu kallas Linus Persson in som reserv och han anländer till truppen i natt. För ett år sen, under VM i Egypten, drabbades Persson av en hjärnskakning och missade därmed semifinalen och finalen.

Nu får han revansch.

– Det blir ombytta roller från förra året och jag ser fram emot att komma till Budapest, även om jag lider med Lukas. Jag har kunnat träna på bra hemma och känner mig i bra form och ser fram emot att möta Frankrike i morgon, säger Persson.

Bakslag för de friska spelarna

Tidigare under torsdagen fick landslaget beskedet att Hampus Wanne, Niclas Ekberg och Daniel Pettersson, som alla varit covid-19-smittade men friskförklarats, har fått utslag på sina test.

Nu väntar landslaget på besked från det europeiska handbollförbundet.

Tills dess hålls spelarna isolerade.

Andreas Palicka och Felix Claar är kvar i Bratislava, men duon kan fortfarande komma att bli aktuell för spel under helgen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.