Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gulldén klar för ny klubb: ”Spännande”

Foto: CARL SANDIN / IMAGO/BILDBYRAN IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Isabelle Gulldén har gjort klart med en ny klubb.

Den tidigare landslaggsstjärnan har skrivit på ett tvåårskontrakt med norska Vipers Kristiansand.

– Norsk handboll har blivit väldigt bra och det blir en spännande utmaning för mig att komma till ett nytt land och en ny liga, säger Gulldén till klubbens hemsida.

I december gjorde Isabelle Gulldén sin sista landskamp för Sverige och blev hyllad av lagkamraterna som dränkte henne i sportdryck.

Efter att karriären i landslaget tagit slut blir det också en förändring på klubblagssidan för mittnian som spelat i franska Brest Bretagne sedan 2018.

På sin hemsida skriver norska Vipers Kristiansand att Gulldén är klar.

”Vi är glada över att kunna meddela att den tidigare svenska landslagsspelaren Isabelle Gulldén har signerat ett tvåårsavtal med Vipers Kristiansand från och med nästa säsong”, skriver klubben.

Isabelle Gulldén klar för Vipers

– Först och främst är Vipers ett väldigt bra lag. Dessutom har norsk handboll har blivit väldigt bra och det blir en spännande utmaning för mig att komma till ett nytt land och en ny liga, säger Gulldén själv i en kommentar.

Tidigare i veckan blev det även klart att den norska storstjärnan Nora Mörk förlänger sitt kontrakt med Vipers Kristiansand över ytterligare en säsong.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.