Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gulldén gör comeback: ”Det ska bli spännande”

Isabelle Gulldén är tillbaka i landslaget efter att ha fött barn i somras.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Isabelle Gulldén gör comeback i landslaget, tre månader efter att hon fött barn. 

Världsstjärnan är en av spelarna som ingår i Henrik Signells VM-trupp.
– Jag har sagt att jag vill vara med om jag är hundra procent och det är det man får utgå ifrån, säger Isabelle Gulldén.

I juli föddes Isabelle Gulldéns son Lias. I dag, drygt tre månader senare, är landslagets spelmotor tillbaka i blågult. 

När förbundskaptenen Henrik Signell presenterade sin VM-trupp i Stockholm på tisdagen fanns mittnian med i laget.

– Vi har haft tät och hoppfull kontakt. Och ”Bella” har hela tiden siktat på att vara med och tränat för det. Hon är väldigt spelsugen och ser framemot detta, säger Henrik Signell. 

Isabelle Gulldén har ännu inte spelat någon match efter graviditeten, men Signell räknar med att hon snart är tillbaka i spel i det franska klubblaget. 

– Det ska bli spännande att se vilken status hon är i för det är fortsatt lite oklart. Jag har inte sett henne in action, men hon själv säger att det känns bra. Sedan har hon kanske inte samma rapphet och explosivitet och är kanske lite tyngre rent viktmässigt just nu. Men det är klart att vi hoppas att hon ska vara i så bra form som möjligt, säger Signell. 

”Hoppas ha många mästerskap kvar i kroppen”

Isabelle Gulldén själv berättade via en förinspelad video om sina tankar kring comebacken på pressträffen.

– Det är så kul att spela med landslaget. Sedan man var liten har man drömt om det och det vill man fortsätta med så jag hoppas att jag har några mästerskap kvar i kroppen. 

Känner du stor press på dig efter ett års frånvaro?

Ja, det är den väl från mitt eget håll också. Jag har sagt att jag vill vara med om jag är hundra procent och det är det man får utgå ifrån, sedan hoppas jag att jag är ännu bättre än förra mästerskapet, säger Gulldén som tidigt hade siktet inställt på en comeback på VM:

– Egentligen från att jag plussade på stickan, det var bra tajming till att hinna tillbaka och blev perfekt. Så det har alltid varit målet, sedan är han viktig, men handbollen är också hög prio för mig. 

Westberg och Bundsén missar VM

En spelare som däremot missar VM är Johanna Westberg, som inte har hunnit tillbaka fullt ut efter sin graviditet. Och målvakten Johanna Bundsén som väntar barn, missar även hon VM. 

Ett frågetecken i Signells trupp är försvarsgiganten Sabina Jacobsen som har problem med ett knä, och inte har spelat handboll sedan landslagets EM-kvalmatcher i oktober. 

– Vi har en god förhoppning att hon snart är tillbaka igen för hon är en väldigt viktig spelare för oss både på och utanför planen, säger Henrik Signell. 

Med tanke på de frågetecken som finns i truppen väljer Henrik Signell att åka till Japan med 18 spelare. Vilka 16 han sedan skriver in i truppen till den första matchen kommer att avgöras på plats.

Sveriges VM-trupp

Målvakter:

Filippa Idéhn, Silkeborg

Jessica Ryde, Herning-Ikast (debutant)

Martina Thörn, Århus (debutant)

Vänstersex:

Olivia Mellegård, Köpenhamn

Marie Wall, Köpenhamn

Mittsex:

Linn Blohm, Köpenhamn

Anna Lagerquist, Nykøbing-Falster

Johanna Forsberg, Sävehof (debutant)

Högersex:

Nathalie Hagman, Odense

Mathilda Lundström, Skuru

Vänsternio:

Jamina Roberts, Randers

Mikaela Mässing, Thüringen

Mittnio:

Isabelle Gulldén, Brest

Carin Strömberg, Viborg
Melissa Petrén, Horsens (debutant)

Högernio:

Hanna Blomstrand, Köpenhamn

Emma Lindqvist, H65 Höör (debutant)

Försvar:

Sabina Jacobsen, CSKA Moskva

Handbolls-VM i Japan

När: 30 november–15 december


Sveriges grupp:

Japan, Argentina, Ryssland, Kina, Sverige, Kongo-Kinshasa


De tre främsta lagen går vidare till huvudrundan den 8-11 december. Semifinalspelet börjat den 13 december och final och bronsmatch spelas den 15 december.

Sverige spelar sedan ett eventuellt OS-kval den 16-22 mars, beroende på resultatet från VM. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.