Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Seger mot Norge kan krävas efter rysaren

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Rysaren blev en målfest.

Det slutade till sist oavgjort mellan Sverige och Nederländerna i den viktiga matchen i handbolls-VM.

Nu kan seger krävas mot Norge i mellanrundan.

– Det är klart att vi hade velat ha båda poängen med oss, det hade gjort det lättare för oss att gå vidare, säger Carin Strömberg.

Efter två sällskapsresor mot Uzbekistan och Puerto Rico var det dags för en riktig rysare i handbolls-VM.

Sverige ställdes mot Nederländerna – och fick en drömstart.

Jessica Ryde storspelade i inledningen och Sverige hade ledningen i hela den första halvleken. Som mest var ledningen fem mål stor men fyra raka nederländska mål i slutet gjorde att Sverige ”bara” ledde med 18-17 i halvtid.

Rysare mellan Sverige och Nederländerna

Jamina Roberts var Sveriges bästa målskytt i den första halvleken med sina fyra fullträffar. Hon var dock inte riktigt nöjd ändå.

– Vi spelar bra anfallsspel men det är alldeles för dåligt att släppa 17 i en halvlek, säger Roberts i TV6.

– Det känns som att det läcker lite överallt och vi kommer inte riktigt upp på deras skytte.

I den andra halvleken kom Nederländerna ikapp vid flera tillfällen och gick till sist förbi och tog ledningen med 27-26 med knappt tio minuter kvar.

Efter Nederländernas ledningsmål blev det en riktig rysare där lagen följde varandra åt. Med 44 sekunder kvar var ställningen 31-31 och Sverige hade bollen i sin ägo när man tog en timeout.

Sverige kan behöva slå Norge

Sverige lyckades dock inte avgöra matchen som slutade oavgjort.

En seger hade inneburit drömläge att gå till kvartsfinal för Sverige. Nu kan en seger mot världslaget Norge i stället krävas i mellanrundan.

– Det är klart att vi hade velat ha båda poängen med oss, det hade gjort det lättare för oss att gå vidare. Nu är det som det är och vi får jobba med det in i nästa del av turneringen. Och då gäller det att vinna, det är det vi har i sikte nu, säger Carin Strömberg.

I mellanrundan ställs Sverige mot Norge, Rumänien och Kazakstan.

– Det är alltid tufft att spela mot Norge och det kommer krävas en bra prestation av hela laget. Det är klart att vi kommer förbereda oss på det så bra som möjligt, säger Strömberg.

Hur känner du efter kvällens match?

– Det är klart att jag känner mig lite besviken över att det inte blev vinst men samtidigt var det väl ett rättvist resultat som matchen såg ut.

Vad låg bakom den fina starten?

– Vi kom med superbra fart och var starka i vårt kontringsspel. Det i kombination med några vassa räddningar gör att vi kan trycka på som vi vill. Sedan kommer de med några motdrag och kommer ikapp.

”Så jäkla segt”

Linn Blohm tycker att Sverige borde ha vunnit.

– Jag tycker vi startar första halvlek otroligt bra. Vi leder nästan hela första halvlek och har en dålig period som gör att vi tappar den stora ledningen, säger Blohm i TV6. 

Hon tycker att Sverige slarvade i den andra halvleken. Samtidigt var Nederländerna bra på att utnyttja misstagen och göra mål.

– Det känns så jäkla segt för det känns som att vi borde ha vunnit den här matchen. Men vi kommer inte i form i andra halvlek och då är det svårt att vinna mot Holland. 

”Ett berg att bestiga”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.