Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johanna Ahlm missar OS på grund av skada

Johanna Ahlm missar OS i RioFoto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Foto: Tommy Holl / TOMMY HOLL / ALLOVERPRESS/IBL TOMMY HOLL / ALLOVER

Handbollsdamerna har fått ett tungt avbräck inför OS i Rio.

Mittnian Johanna Ahlm har slitit av korsbandet och missar turneringen.

– Just nu känns det bara fruktansvärt tungt, säger Ahlm.

Johanna Ahlm var en av de spelare som undermorgondagen skulle ha presenterats i den svenska OS-truppen i handboll.

Men nu står det klart att mittnian som har skrivit på för de svenska mästarna Sävehof inför nästa säsong kommer att missa OS och stora delar av comebacksäsongen i Sävehof.

Under landslagslägret i Stockholm skadade sig Ahlm olyckligt i torsdags och nu har landslagsläkaren Michael Svensson-Hendelberg konstaterat att korsbandet är av och behöver opereras.

– Jag fick en liten vridning i knät och kände att någonting knäckte till. Det var ingen tuff duell utan det känns mer som ren otur, säger 28-åringen i ett pressmeddelande.

Operation väntar

Johanna Ahlm kommer att opereras i augusti. Därefter väntar upp till ett års rehabilitering vilket innebär att Ahlm även missar EM på hemmaplan i december.

– Just nu känns det bara fruktansvärt tungt, jag hoppades in i det sista att det inte skulle vara så allvarligt. Jag såg verkligen fram emot att få spela OS, där jag känner att vi har jättebra chanser. Jag får deppa ett tag över det här, sedan göra allt jag kan för att komma tillbaka ännu starkare, säger Ahlm.

"Kunde inte ha kommit mer olägligt"

Ahlm har två OS på meritlistan och har varit det givna valet som komplement till Isabelle Gulldén på mittnio-positionen de senaste åren. Förbundskaptenen och Sävehofs tränare Henrik Signell ser skadan som ett stort bakslag:

– Det finns ingen bra tajmning för en korsbandsskada, men den här kunde inte ha kommit mer olägligt. Jag lider något oerhört med Johanna som missar både OS och EM på hemmaplan, säger Signell.