Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jessica Helleberg gravid - missar OS

Foto: Srdja Stevanovic / GETTY IMAGES / ALL OVER PRESS / / ALL OVER PRESS
Jessica Helleberg.
Foto: Antonio Bat / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

ASTRACHAN. Jessica Helleberg missar OS i Rio.

SportExpressen kan avslöja att vänstersexan, som blev mamma i fjol, nu väntar sitt andra barn.

– Jag saknar handbollen otroligt mycket, men är det viktigare saker i livet just nu, säger 30-åringen.

Samtidigt som Sveriges handbollsdamer spelar OS i Rio beräknas Jessica Helleberg föda en dotter.

Vänstersexan, som spelade gravid när Sverige tog EM-brons i december 2014, väntar nu sitt andra barn.

Den här graviditeten var inte riktigt planerad, men det var inga tvivel om att vi ville satsa på familjelivet nu. Vi är väldigt glada, säger Helleberg.

Var på väg tillbaka

Vänstersexan födde sonen Noa i fjol och var på väg mot en comeback när beskedet kom. Nu ser det ut som att Hellebergs och sambon och fotbollsspelaren Martin Spelmanns dotter kommer att födas lagom till OS i augusti.

– Då kommer det att vara ett år mellan barnen, så det är snabba puckar, säger Helleberg och skrattar.

När beskedet kom var Helleberg på väg att göra comeback efter fjolårets graviditet. Hon hade börjat träna med en klubb i turkiska Ankara med förhoppning att ta sig tillbaka till landslaget.

– Jag hade som målsättning att ta mig tillbaka till toppnivå och var på god väg, men så kom den här lilla presenten. Jag sa till klubben att jag prioriterar detta just nu men de har sagt att jag är mer än välkommen tillbaka.

Hur ser du på framtiden nu?

– Jag får ta ställning till det när jag väl har fött barnet, men absolut, jag saknar handboll otroligt mycket och hade kommit upp i en god form. Så jag är väldigt öppen för förslag men jag får ta ställning till det efteråt.

– Jag kan inte säga till alla att jag ska tillbaka för det vet jag tyvärr inte nu. Det får jag ta ställning till sen, men när jag ser OS-kvalet så kliar det i mina händer. Jag är otroligt glad att laget tog sig vidare och får spela OS i Rio, säger Jessica Helleberg.


LÄS MER: Svenska EM-hjälten nobbar OS: "Jag tackar nej"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.