Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jenny Alm slutar spela handboll efter säsongen

Jenny Alm.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG/ IBL
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Landslagsspelaren Jenny Alm avslutar handbollskarriären efter säsongen. På klubblaget Köpenhamns webbplats motiverar hon varför hon väljer att utnyttja en klausul i kontraktet som ger henne möjlighet att avsluta ett år i förtid.

"Jag känner mig färdig med handboll. Jag ser fram emot att flytta hem till min partner och se var livet kan erbjuda utanför handbollen. Jag är så glad för alla härliga handbollsår, och de många fina människor som jag mött längs vägen, men tiden för att lägga klister och handbollsskor på hyllan har kommit", säger Jenny Alm.

Vänsternian har gjort 123 landskamper för Sverige och tidigare spelat för Kroppskultur, Sävehof och Esbjerg. Men hon stänger inte riktigt dörren till att lusten att spela handboll skulle kunna komma tillbaka.

"Man ska aldrig säga aldrig, kanske kommer jag tillbaka till handbollsplanen. Kanske inte. Det får tiden utvisa."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.