Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tårarna efter det brutala VM-dramat

Danmark är på väg att säkra segern när Mikkel Hansen kastar bort bollen.
Foto: Viaplay
En oförstående Mikkel Hansen fick rött kort.
Foto: Viaplay
Danskarna firar avancemanget efter segern i straffläggningen.
Foto: Viaplay
Mohamed Mamdouh gör ett felaktigt byte och visas ut.
Foto: Viaplay
Ali Zein i tårar efter sin missade straff.
Foto: Viaplay

Det mesta som kan hända hände i kvartsfinalen mellan Danmark och Egypten.

De regerande VM- och OS-mästarna Danmark vann till sist efter att matchen gått till två (!) förlängningar och straffläggning.

– Det är fruktansvärt på slutet och det är någon som ska sumpa detta. Tyvärr för Egyptens del blev det de som gjorde det, säger Martin Frändesjö i TV6 efter matchen.

Egypten var i tremålsunderläge inför den andra halvleken i VM-kvartsfinalen mot Danmark. Men hemmanationen kämpade sig tillbaka och tog ledningen med 28-27 med mindre än en minut kvar av matchen.

Danmark kvitterade dock och när Egypten skulle gå för ett avgörande med 22 sekunder kvar råkade förbundskaptenen Roberto Parrondo göra ett felaktigt byte när storstjärnan Mohamed Mamdouh klev in på planen. Mamdouh blev då utvisad och i stället blev det Danmark som fick chansen att avgöra. 

– De hade ju matchen, vad gör de?, utbrister kommentatorn Robert Perlskog i TV6.

– Vad gjorde Parrondo i Egypten där?, säger experten Claes Hellgren.

Stor dramatik mellan Egypten och Danmark

Matchen slutade dock 28-28 efter ordinarie tid trots att Danmark fick chansen att avgöra och lagen fick drabba samman i en förlängningsrysare där Danmark gick ifrån till tvåmålsledning direkt. Danmark ledde med 31-29 efter de första fem minuterna av förlängningen och laget såg ut att hålla undan även i den andra förlängningsperioden men dramat var inte slut – inte på långa vägar.

Danmark ledde med ett mål och med bara två sekunder kvar av förlängningen stod Mikkel Hansen med bollen i handen samtidigt som Egypten hade blivit tilldömda bollen. 

I stället för att släppa bollen valde Hansen då att kasta i väg den och efter videogranskning valde domarna att visa rött kort till Hansen samtidigt som Egypten fick straff.

– Helt korrekt av domarna, säger Claes Hellgren i TV6.

– Jag tycker nog att det är det. Nu har de stått och kollat på det, i såna här lägen gillar jag videogranskning, säger hans kollega Johanna Ahlm.

Två förlängningar i matchen

Mohammed Sanad gjorde mål på straffen och matchen gick till ytterligare en förlängning där det i stället var Egypten som tog det målmässiga kommandot.

Men den här gången var det Danmarks tur att få straff med bara sekunder kvar och Magnus Landin var lika kylig som Mohammed Sanad hade varit i slutet av den första förlängningen.

Matchen gick då till straffläggning där Danmarks målvakt Niklas Landin blev hjälte och danskarna fick fira avancemang till semifinal efter resultatet 39-38 samtidigt som Egyptens spelare var i tårar efter den sista straffen.

– De har varit heroiskt bra, Egypten. De har kämpat in i det sista och de hade ju matchen, säger Claes Hellgren i TV6.

– Det är fruktansvärt på slutet och det är någon som ska sumpa detta. Tyvärr för Egyptens del blev det de som gjorde det, säger Martin Frändesjö.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.