Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag har verkligen saknat handbollen”

Patrick Ekwall är tillbaka på Expressen, som ny handbollskrönikör.
Foto: OLLE SPORRONG

Ett hett finalspel pågår och i vinter väntar dubbla handbollsmästerskap för Sverige.

Nu förstärker Expressen sin bevakning med Patrick Ekwall klar som ny handbollskrönikör.

– Jag har verkligen saknat handbollen, säger Ekwall.

I november spelar damlandslaget EM i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro och i januari 2023 ska herrarna försöka följa upp sitt EM-guld med ny framgång då VM spelas i Sverige och Polen. 

Två heta mästerskap väntar alltså, och just nu pågår finalserier i Handbollsligan och SHE. 

På herrsidan leder Ystad med 2-1 i matcher över Skövde och kan ta hem guldet på hemmaplan på fredag, och på damsidan kan Sävehof under onsdagskvällen bli svenska mästare om de vinner borta mot Skuru.  

”Har aldrig släppt sporten”

Mitt i all denna dramatik gör Patrick Ekwall comeback som krönikör i Expressen, då han framåt kommer att skriva om handboll. 

– Många minns nog tiden när jag satt bakom bänken för TV4. Men jag har bevakat handboll sen mina första journalistår i början på 80-talet. Och jag har aldrig släppt sporten, det har alltid varit min vintersport.

– Det ska bli oerhört roligt och inspirerande att följa handbollen lite mer intensivt igen. Jag har verkligen saknat det.

Expressens sportchef Kalle Forssell: 

– Vi har saknat en krönikör på handbollssidan, och där passar Patrick perfekt. Han har ett stort handbollskunnande och brinner starkt för sporten.


Läs Patrick Ekwalls premiärkrönika HÄR

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.