Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inga mästare utses i svensk handboll

Alingsås vann grundserien på hemsidan.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Inga mästare utses i svensk handboll den här säsongen.

Nästa säsong utökas herrligan till 15 lag då Aranäs flyttas upp och kvalspelet stryks.

– Det blir mycket känslor. Man kommer att tycka olika, säger förbundets generalsekreterare Robert Wedberg till SVT.

Handbollen gör som ishockeyn och volleybollen och väljer att inte utse några mästarlag varken på herr- eller damsidan den här säsongen.

I måndags valde förbundet att ställa in resten av säsongen för alla landets serier. Den sista omgången i handbollsligan (högsta serien för herrar) avgjordes därmed inte och det blev inget slutspel vare sig för herrarna eller damerna, som redan hade spelat klart sin grundserie.

De aktuella tabellerna fastställdes därmed som sluttabeller.

”Inget roligt beslut”

Alingsås vann grundserien på herrsidan och H65 Höör på damsidan.

I och med att herrligan inte var färdigspelad står det klart att inget lag åker ur, utan serien utökas i stället till 15 lag nästa säsong då Aranäs går upp från allsvenskan. Inga kval spelas.

Varberg blev sist i herrarnas liga, men eftersom de hade kunnat gå om Helsingborg i den sista omgången får de behålla sin plats i serien.

– Man får ha förståelse för att det är tråkigt att man inte får spela om att gå upp om man har kämpat en hel säsong och hamnat på kvalplats. Det är ingen som tycker att det är ett roligt beslut, säger Robert Wedberg, som menar att förbundet ändå är tryggt i sitt beslut, till SVT.

Kristianstad går upp

På damsidan åker GT Söder ur högsta serien medan Kristianstad flyttas upp. Inte heller där spelas något kval.

Robert Wedberg menar att det är ”logiskt” att det inte delas ut några SM-guld.

– I det reglementet vi har så står det att vi spelar slutspel för att utse segrare och många lag förbereder sig för att vara så bra som möjligt i ett slutspel.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.