Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan mot reglerna under handbolls-EM

Isabelle Pedersen. Foto: Shaun Botterill / GETTY IMAGES GETTY IMAGES SOUTH AMERICA
De norska spelarna. Foto: Björn Lindgren/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Flera landslag lämnade in protest mot den nya klädregeln under handbolls-EM i Sverige.

Nu kommer ny kritik – från den norska friidrottsstjärnan Isabelle Pedersen.

– Om någon hade bett mig att visa vad jag har under shortsen vet jag inte vad jag hade gjort, säger hon till BT.

Inför det pågående handbollsmästerskapet i Sverige presenterade det europeiska förbundet en ny regel. Spelarna ska som vanligt ha enhetliga kläder, men nytt för EM i Sverige är att spelarna inte får ha underbyxor, fotledsskydd eller kompressionsstrumpor i andra färger än lagets strumpor.

Det ställer till problem för många spelare.

– Det är lite hopplöst. Vi har lyckats få tag i vita fotledsskydd till någon, men en annan sort är svår att få tag på. Det innebär att leverantören måste producera nya skydd och det tar tid. Vi fick veta det här först under ett seminarium i oktober, har norska landslagets Grethe Ingels tidigare sagt.

Pedersen: "Skulle vilja se en manlig spelare göra det"

Flera länder har lämnat in en protest mot de nya reglerna och nu kommer ny kritik – från den norska friidrottaren Isabelle Pedersen.

Häcklöparen har vid flera tillfällen uttalat sig om skillnaderna mellan mäns och kvinnors idrottskläder och har bland annat sagt att det läggs för mycket fokus på kvinnors kroppar inom idrotten.

– Jag såg en spelare i handbolls-EM som var tvungen att visa en domare att en tejp på rumpan hade samma färg som shortsen. Jag skulle vilja se en manlig spelare tvingas göra det. Om en domare hade bett mig visa vad jag har under shortsen vet jag inte vad jag hade gjort, säger Isabelle Pedersen till Bergens Tidende.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!