Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Det är idioti att hålla på så här”

Magnus Grahn och Chris Härenstam inför matchen.
Foto: SVT
Efter ett coronautbrott har Sverige bytt ut hela sitt lag till returen mot Ukraina.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Coronakaos har utbrutit i det svenska handbollslandslaget – och för att kunna spela returmötet mot Ukraina i VM-kvalet har spelare för bruttotruppen kallats in. 

Nu är handbollsexperten Magnus Grahn kritisk mot upplägget. 

– För att prata klarspråk, det är idioti att hålla på så här just nu när det är som värst också med smittspridningen, kommenterar han i SVT. 

Det svenska handbollslandslaget besegrade Ukraina med 28-14 på bortaplan i VM-kvalet under lördagen. Men returmötet skulle spelas på svensk mark i Lund. 

När laget landade i Köpenhamn upptäcktes dock att coronaviruset tagit sig in i truppen, Johanna Westberg var först att testas positivt och sedan har flera konstaterats smittade. 

För att kunna spela onsdagens returmöte har nu flera spelare kallats in från bruttotruppen för att ha ett lag att ställa upp med. 

– Det är klart att det är en konstig situation vi befinner oss i världen totalt sett. Jag tycker ändå att det är bra att man kom fram till ett sånt beslut att man ska genomföra matchen och att Sverige får använda de spelare som stod uppsatta på den här bruttolistan, på det sättet är det bra, säger handbollsexperten Magnus Grahn i SVT som sedan uttryckte kritik mot kvalupplägget. 

”Det är idioti att hålla på så här” 

– Jag har varit kritisk generellt till det här med att folk flyger, lag och landslag flyger över hela Europa och spelar kvalmatcher och sådana saker. Varför spelade man inte på en ort, båda matcherna, dagarna efter varandra i stället för att resa genom hela Europa med tanke på hur det ser ut i världen, frågade han sig och fick medhåll från kollegan Chris Härenstam: 

– Ja men varför gör man inte det Magnus – två dagar och två matcher på neutral ort – det är ju ändå covid-tider? 

Magnus Grahn menar att det hade varit bättre att isolera de deltagande lagen. 

– Ja, då skulle du kunnat ha flera lag på den orten och spelat i den här bubblan som man haft under mästerskapen. Jag förstår inte. För att prata klarspråk, det är idioti att hålla på så här just nu när det är som värst också med smittspridningen. 

Ukraina vann med 26-22, men det räckte inte för att vända underläget från första matchen. Sverige är därmed klart för VM i december. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.