Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Skövde lämnar in protest efter SM-finalförlusten

Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

IFK Skövde tänker lämna in en protest efter SM-finalförlusten i handboll.

Jack Thurins bortdömda mål i slutsekunderna av fredagens fjärde final blev i slutändan helt avgörande.

– Vi tycker att man kanske måste pröva den här sista situationen, säger sportchefen Ulf Nyström till Skaraborgs Allehanda.

Skövdespelarna hann redan börja fira segern i den fjärde SM-finalen i handboll mot Ystads IF. Men domarna ändrade sig och Jack Thurins mål under de absoluta slutsekunderna av ordinarie tid – det skulle ha betytt 33–32-seger till IFK Skövde – dömdes bort.

Slutsignalen hade hunnit ljuda innan bollen passerade mållinjen, var bedömningen.

Matchen gick i stället till förlängning och shootout, där Ystads IF vann och därmed säkrade sitt första SM-guld på 30 år.

– Det kändes som att det var klart och att vi hade fixat en sista och avgörande på hemmaplan. Men tydligen inte då, sade en besviken Jack Thurin till C More efter matchen.

”Inga förhoppningar alls”

Men IFK Skövde vill att handbollsförbundet tittar närmare på segermålet som inte blev. Därför har man för avsikt att lämna in en protest, säger klubbens sportchef Ulf Nyström.

– Vi tycker att man kanske måste pröva den här sista situationen. Ett mål döms bort. Sedan om det är så att tiden var ute eller inte ute, det låter jag vara osagt, säger Nyström till Skaraborgs Allehanda.

Han har dock inga större förhoppningar om att få igenom protesten.

– Jag har inga förhoppningar alls, men om inte annat tycker jag att man ska göra det för att markera, säger Ulf Nyström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.