Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Hyllas av svenskan: "Hon är ett monster"

Publicerad

BIEIGHEIM-BISSINGEN. För fem månader sen blev hon mamma för andra gången.

Nu är den norska handbollsprofilen Heidi Löke tillbaka i den absoluta världstoppen.

Snabbt jobbat?

– Nej, det kunde ha gått ännu snabbare, säger hon och skrattar.

– Hon är ett monster, säger Bella Gulldén.

Heidi Löke anses vara världens bästa linjespelare genom tiderna och på den minst sagt välfyllda meritlistan återfinns bland annat ett OS-guld, ett OS-brons, två VM-guld och tre EM-guld.

Men den 34-åriga världsartisten tackade nej till EM-slutspelet i Sverige förra året, då hon var gravid.

Det fanns en oro för att skada barnet.

– Jag hade nog kunnat vara med, men jag hade ett snack med förbundskaptenen och sa att jag ville stå över. Och det hade mest att göra med min spelstil på linjen, jag får ju en del smällar på min position, säger hon.

I somras födde hon sitt andra barn och vägen tillbaka till den absoluta världstoppen har varit snabb, men givetvis kantad av hårt arbete. Under hösten började hon träna med Sandefjords herrlag för att hitta tillbaka till formen.

Och när Norge krossade Argentina blev hon utsedd till matchens bästa spelare. Flera motståndare i det argentinska laget flockades runt Löke efteråt för att få ta en bild med henne.

 

LÄS MER: Handbolls-VM 2017 – tv-tider, spelschema, grupper

Gulldén: "Hon är ett monster"

Mittsexan är dock aningen självkritisk. Spelet kan bli bättre. Och nog hade hon kunnat komma tillbaka i form lite snabbare.

– Om du frågar mig hade det kunnat gå ännu snabbare. Nej, då, det har gått enligt planen och jag har skyndat långsamt. Jag varit tålmodig och tränat hårt, säger Löke.

Den svenska mittnian Bella Gulldén är mer imponerad. Dock inte överraskad.

– Hon är fantastisk. Man kan inte jämföra sig med Heidi. Hon är som Marit Björgen, en maskin, ett monster, säger hon.

Hyllar Charlotte Kalla: "Fantastisk"

På fredag ställs Norge mot Sverige i den sista gruppspelsmatchen. Heidi Löke har inte lagt ner mycket energi på att scouta det blågula motståndet ännu.

– Jag har inte tänkt så mycket på Sverige än, det får komma senare.

Däremot har hon full koll på Charlotte Kallas dominans i Lillehammer under helgen.

– Hon är ju i form, kan man säga. Charlotte Kalla är fantastisk, säger hon.

Orolig inför OS?

– Haha, nej, det är jag inte. För vi har Marit Björgen. Det blir nog en tuff kamp mellan dem, men jag tror att Björgen vinner.

 

Heidi Löke blev under den norska frikvällen matförgiftad efter ett restaurangbesök, men väntas spela redan i morgondagens match mot Tjeckien.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag