Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frida Rosell hyllades – efter troliga avskedet

Frida Rosell hyllades av supportrarna efter segern.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: NISSE NILSSON / STELLA PICTURES/NISSE NILSSON NISSE NILSSON
Frida Rosell.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

PARTILLE. Hon blev matchhjälte när Sävehof skaffade sig matchboll i SM-finalserien.

Efteråt hyllades Frida Rosell av supportrarna efter vad som kan ha varit hennes avskedsföreställning i Partille arena.

– Det blev känslosamt, säger 24-åringen

Frida Rosell klev fram när den tredje SM-finalen mellan Sävehof och H65 Höör stod och vägde. Med sex mål på sex avslut i andra halvlek såg hon till att Partillegänget till slut kunde vinna med 33–29.

– Jag hade lite tur med med mig och jag fick även mycket hjälp från Carmen (Martin, Sävehofs spanska stjärna). Hon bara sköt undan dem i försvaret, det var som käglor, så kunde jag komma i fritt läge och skjuta. Det var typ så det såg ut, säger Rosell.

Niometersskytten kände dock ingen press på sina axlar när H65 började krypa närmare och närmare.

– Nej, jag älskar såna här situationer. I mitt huvud är det inte ”nu är det tight, nu måste jag skapa något” utan jag vill bara vara där när det händer och jag vill göra mål. Jag har inga problem med att stå där när det står lika och komma med det avgörande skottet, det är bara kul.

Sävehofs tränare Jesper Östlund.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Hyllades av tränaren

Sävehofs tränare Jesper Östlund beskrev Frida Rosells andra halvlek som hennes bästa i den här finalserien.

– Det kanske bara är för att han är extra glad just nu, säger Rosell med ett leende.

– Nej, men det kan nog stämma faktiskt. Det är svårt för mig att säga så mycket om det.

Rosell var med sina 124 mål på 21 matcher snudd på dominant när Sävehof vann grundserien i överlägsen stil. I finalserien mot H65 har hon haft det aningen tuffare.

– Jag hade ett bra flow i januari-februari, men sen har jag tappat lite. Jag vet inte vad skillnaden är faktiskt och jag har tänkt på det också. Men oavsett om det är så att jag gör tio mål eller två mål – så länge vi vinner så är jag glad, säger hon.

Frida Rosell dominerade i andra halvlek.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Det blev väldigt påtagligt”

Hur ser du på läget nu när ni har skaffat er två matchbollar?

– Det var det här vi ville. Drömscenariot var att vi skulle vinna de här två matcherna hemma och det lyckades vi göra. Samtidigt har de i princip inget att förlora nu och de kommer kämpa järnet. De har mycket att spela för, har hemmaplan och vi förlorade där sist. Jag vet inte om man kan säga att oddsen är emot oss, men vi måste kämpa otroligt mycket mer än i dag för att vinna i Eslöv.

Efter slutsignalen fick Frida Rosell ta emot hemmaklackens hyllningar. Storskytten är klar för en flytt till ESBF Besancon i den franska högstaligan nästa säsong – och avgör Sävehof på söndag var fredagens match hennes sista i Partille arena som Sävehofspelare.

– Det blev känslosamt. Jag trodde inte att jag skulle bli avtackad, jag hade faktiskt ingen aning, men det blev väldigt påtagligt. Jag älskar att vara här och jag älskar den här klubben – jag älskar allting här, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.