Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målvakten: ”Sa åt mig att hålla käft”

Foto: Viasat
Foto: Viasat

Underläge 14-8 i halvtid och undermåligt spel.

Dags för en hårtork från målvakten Filippa Idéhn? 

– Vår psykolog sa att jag skulle hålla käften, så jag gjorde det, säger Idéhn i TV6. 

I den andra halvleken mot Spanien gick allt rätt för Sverige och Mikaela Mässing blev stor hjältinna när hon skickade in kvitteringsbollen med bara fyra sekunder kvar. 

Dessförinnan, i den första halvleken, då hade allt gått åt skogen för svensk del. Svenskorna fick en mardrömsstart på matchen och låg under med sex bollar i halvtid. 

I TV6 visades bilder på förbundskapten Henrik Signells snack med laget i halvtidsvilan - och Signell var väldigt lugn. I bakgrunden såg man målvakten Filippa Idéhn med en allt annat än munter blick. 

”Jag frågade om jag skulle skälla”

Hon berättar i TV6 att hon var sugen på att skälla. 

– Jag frågade psykolog (Malin Tillman, idrottspsykologisk rådgivare) om jag skulle skälla eller hålla käften. Hon sa att jag skulle hålla käften, så jag gjorde det, säger hon och fortsätter: 

– Försvarsspelet är bra matchen igenom. Det är anfallsspelet vi kämpar med, men vi vet att vi kan spela så bra som vi gör i den andra halvleken. Så att vi får till det är väldigt, väldigt skönt. 

Landslagsveteranen Sabina Jacobsen säger i TV6:s studio att även om det inte blev någon hårtork i det här läget, så kan utskällningar funka ganska bra. 

– Man måste ha höga krav på varandra, vi måste göra det som handbollsspelare även om alla tycker jättemycket om varandra, säger hon. 

 

LÄS MER: Handbolls-VM 2019 – all viktig information 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.