Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon nobbar EM – av privata skäl

Johanna Westberg.Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Den svenska EM-truppen har drabbats av ett tufft bakslag veckorna före EM i Frankrike. 

Johanna Westberg tvingas tacka nej till mästerskapet av privata skäl. 

– Det känns förstås jättetråkigt att inte kunna åka med till EM och spela för Sverige, något jag verkligen hade sett fram emot, säger Westberg i ett uttalande. 

Johanna Westberg gjorde mästerskapsdebut i EM 2016. Hon var tänkt att delta även i årets upplag, som Sverige inleder 30 november mot Danmark, men tvingas nu tacka nej. 

– Det känns förstås jättetråkigt att inte kunna åka med till EM och spela för Sverige, något jag verkligen hade sett fram emot. Den här gången måste jag dock tacka nej av privata skäl. Jag kan tyvärr inte gå in mer i detalj i dagsläget och hoppas att det respekteras, säger Westberg i ett officiellt uttalande. 

 

Westberg hoppar av EM

Johanna Westberg spelar till vardags i Nykøbing Falster i danska ligan. 

– Det är tråkigt att tappa en nyckelspelare och glädjespridare så här kort innan mästerskapet, men vi respekterar naturligtvis Johannas beslut. Nu ska vi göra det bästa vi kan med den trupp vi har och jag ser fram emot att samlas med laget i morgon, säger förbundskaptenen Henrik Signell. 

För att ersätta Westberg har Signell kallat in H65 Höör-stjärnan Mikaela Mässing. 

– Jag började nästan gråta när jag fick beskedet, jag trodde att Henrik skämtade. Givetvis är jag väldigt glad och stolt över att få spela ett mästerskap för Sverige, vilket alltid varit en dröm, säger Mässing. 

Mikaela Mässing.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN