Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hjältens stora oro: ”Upp till Glenn nu”

Foto: ARMIN RAUTHNER / BILDBYRÅN
Foto: ARMIN RAUTHNER / BILDBYRÅN
Foto: ARMIN RAUTHNER / BILDBYRÅN

Hans straff tog Sverige till semifinal.

Efter succén mot Norge var Valter Chrintz inte säker på att han skulle få åka med till semifinalen i Budapest.

Detta då truppens ordinarie högersexor Niclas Ekberg och Daniel Pettersson släppts ur sin covidkarantän. 

Nu kommer lugnande besked. 

– Jag ska ta med alla tre, säger förbundskapten Glenn Solberg. 

Sverige stod för en bragdvändning i ödesmatchen mot Norge.

Underläge med 14-9 i paus blev till seger med 24-23 efter att Peter Johannesson spikat igen i målet och Valter Chrintz avgjort på straff i slutsekunderna. 

– Det är inte alla som får uppleva en sån möjlighet. Jag är jätteglad för möjligheten och chansen jag fått här. Nu hoppas jag att Budapest kan bjuda på show, säger Valter Chrintz. 

Valter Chrintz var inte med i den ursprungliga EM-truppen, men kallades in efter att den svenska truppen drabbats av flera fall av covid-19. Inför matchen mot Norge hade truppens ordinarie högersexor, Niclas Ekberg och Daniel Pettersson, suttit i karantän.

Beskedet om Chrintz i semifinalen

Efter att ha testat negativt var Ekberg med i truppen mot Norge och Pettersson satt på läktaren. 

– Det är upp till Glenn och Boken (Martin Boquist) vad de tycker är bäst för laget. Jag vill jättegärna spela, åka med till Budapest och uppleva det, säger Valter Chrintz. 

När Glenn Solberg får frågan om hur han ser på laguttagningen på högersexpositionen säger han att laget inte är uttaget än. 

– Vi får se vilka testresultat vi får tidigt i morgon. Men det är klart att han är den som varit med hela vägen och spelat matcher. De andra har varit isolerade och sjuka. Vi får se. Ingenting är bestämt, säger han.

Kort senare lämnade Solberg positiva besked för Valter Chrintz. Förbundskaptenen tar med sina tre högersexor (Ekberg, Pettersson och Chrintz) till Budapest om de är friska. 

– Jag ska ta med alla tre, säger Glenn Solberg. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.