Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: / TV4Foto: / TV4
 Foto: / TV4
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

"Trodde de var bra kompisar"

Publicerad

BIETIGHEIM-BISSINGEN. Peter Jihde ska ha tvingat dem att bo på "hotellet från helvetet" under handbolls-VM i Kroatien.

Men expertkommentatorn Claes Hellgren känner inte igen sig i Robert Perlskogs beskrivning av TV4-konflikten.

– Jag trodde att de var ganska bra kompisar nu, men det sitter väl en tagg där, säger han.

Robert Perlskog och Peter Jihde har en historia av kontroverser, något som Perlskog tidigare har skrivit om i sin blogg.

I början av 2000-talet jobbade de tillsammans under handbolls-VM i franska Montpellier när ett bråk huruvida Jihde kunde göra påannonser för Leif "Loket" Olssons webbradio under match eller inte.

Det slutade med att Jihde ställde ett ultimatum till TV4: ”Jobbar Perlskog under hockeyslutspelet så slutar jag”. Dagen efter sade Peter Jihde upp sig och gick till SVT.

I samband med pågående handbolls-VM i Tyskland har Robert Perlskog publicerat ett långt blogginlägg om livet på hotell, som ju är en stor del av en sportkommentators vardag. Där skriver han bland annat om en konflikt som utspelades under handbolls-VM i Kroatien 2009, då Jihde återvänt till fyran.

"Hotellet från helvetet"

Perlskog och radarpartnern Claes Hellgren var missnöjda med hotellet och bad om att få byta till ett annat. De fick okej från TV4.

Men Jihde ska ha stoppat hotellbytet och argumenterat för att det var dåligt för sammanhållningen om teamet bodde på olika hotell: "Jihde är skitförbannad'. 

"Ingenting hade förändrats. Han var fortfarande den informella ledaren, med makt att bestämma slipsar, körscheman, klädval och boendet för två 54-åriga äldre gentlemän med ett 20-tal handbollsmästerskap i bältet", skriver Perlskog i bloggen.

"Han tvingade oss tillbaka till hotellet från helvetet. Claes var konstant deprimerad".

Claes Hellgren: "Robban är kontroversiell"

Expertkommentatorn Claes Hellgren, som gjort otaliga handbollsmästerskap tillsammans med Perlskog, skrattar när han får höra sin kollega och väns beskrivning av händelsen i Kroatien.

– Jag tycker inte att det var en stor grej alls. Robban och Peter hade ju en historia sen tidigare och det sitter väl en liten tagg där, säger Hellgren och fortsätter:

– Jag kan tycka att det fanns en relevans där, att vi skulle vara samlade på ett ställe. Jag trodde att de (Perlskog och Jihde) var ganska bra kompisar nu. Peter höll ett jättefint tal till Robban på hans avtackning, men jag vet inte... Robban gillar ju att vara lite kontroversiell och han får skriva vad han vill.

Så du var inte "konstant deprimerad" under VM?

Haha, nej det kan jag inte påstå att jag var. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag