Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Trodde de var bra kompisar"

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: / TV4
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

BIETIGHEIM-BISSINGEN. Peter Jihde ska ha tvingat dem att bo på "hotellet från helvetet" under handbolls-VM i Kroatien.

Men expertkommentatorn Claes Hellgren känner inte igen sig i Robert Perlskogs beskrivning av TV4-konflikten.

– Jag trodde att de var ganska bra kompisar nu, men det sitter väl en tagg där, säger han.

Robert Perlskog och Peter Jihde har en historia av kontroverser, något som Perlskog tidigare har skrivit om i sin blogg.

I början av 2000-talet jobbade de tillsammans under handbolls-VM i franska Montpellier när ett bråk huruvida Jihde kunde göra påannonser för Leif "Loket" Olssons webbradio under match eller inte.

Det slutade med att Jihde ställde ett ultimatum till TV4: ”Jobbar Perlskog under hockeyslutspelet så slutar jag”. Dagen efter sade Peter Jihde upp sig och gick till SVT.

I samband med pågående handbolls-VM i Tyskland har Robert Perlskog publicerat ett långt blogginlägg om livet på hotell, som ju är en stor del av en sportkommentators vardag. Där skriver han bland annat om en konflikt som utspelades under handbolls-VM i Kroatien 2009, då Jihde återvänt till fyran.

"Hotellet från helvetet"

Perlskog och radarpartnern Claes Hellgren var missnöjda med hotellet och bad om att få byta till ett annat. De fick okej från TV4.

Men Jihde ska ha stoppat hotellbytet och argumenterat för att det var dåligt för sammanhållningen om teamet bodde på olika hotell: "Jihde är skitförbannad'. 

"Ingenting hade förändrats. Han var fortfarande den informella ledaren, med makt att bestämma slipsar, körscheman, klädval och boendet för två 54-åriga äldre gentlemän med ett 20-tal handbollsmästerskap i bältet", skriver Perlskog i bloggen.

"Han tvingade oss tillbaka till hotellet från helvetet. Claes var konstant deprimerad".

Claes Hellgren: "Robban är kontroversiell"

Expertkommentatorn Claes Hellgren, som gjort otaliga handbollsmästerskap tillsammans med Perlskog, skrattar när han får höra sin kollega och väns beskrivning av händelsen i Kroatien.

– Jag tycker inte att det var en stor grej alls. Robban och Peter hade ju en historia sen tidigare och det sitter väl en liten tagg där, säger Hellgren och fortsätter:

– Jag kan tycka att det fanns en relevans där, att vi skulle vara samlade på ett ställe. Jag trodde att de (Perlskog och Jihde) var ganska bra kompisar nu. Peter höll ett jättefint tal till Robban på hans avtackning, men jag vet inte... Robban gillar ju att vara lite kontroversiell och han får skriva vad han vill.

Så du var inte "konstant deprimerad" under VM?

Haha, nej det kan jag inte påstå att jag var. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!