Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Handbollsikonen död – blev 59 år gammal

Zlatko Saračević.
Foto: RK Podravka

Handbollsvärlden har sorg. 

Legendaren Zlatko Saračević är död. 

I bilen på vägen hem från en derbyvinst drabbades den tidigare OS-guldmedaljören av en hjärtattack och hans liv gick inte att rädda. 

Zlatko Saračević blev 59 år gammal. 

Zlatko Saracevic var ett stort namn inom handbollsvärlden på 80- och 90-talet då han tog OS-guld och VM-guld med det jugoslaviska landslaget under deras storhetstid.

Efter spelarkarriären blev han tränare och tränade damlaget RK Podravka i Kroatien. Hans lag hade precis vunnit ett derby mot Lokomotiva, när han tragiskt drabbades av en hjärtattack i bilen på väg hem. Målvaktstränaren var med i bilen och kontaktade ambulansen som förde Saračević akut till sjukhuset. Väl där försökte läkarna att återuppliva honom i 40 minuter, men lyckades inte, enligt sajten Sportske.

Utöver OS-guld och VM-guld vann även Saračević OS-brons och VM-silver.

Zlatko Saračević blev 59 år gammal. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.