Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarbystjärnans stora hyllning till AIK

Hammarbys tränare Erik Larholm med assisterande tränaren Patrik Fahlgren under upptaktsträffen för handbollsligan på Casino Cosmopol i Malmö.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: När Jessica Almenäs och Patrik Fahlgren väntade parets gemensamma barn publicerade Alemnäs det här inlägget på Instagram.
Patrik Falhgren i VM mellan Tjeckien och Sverige i januari 2015 i Doha,Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Hammarbys handbollsstjärna Patrik Fahlgren, 33, hyllar förvandlingen av Ricoh till AIK.

Nu ser han fram emot ett hett Stockholmsderby.

– Det är överlägset för alla att AIK tagit över klubben. Det är superkul, säger Fahlgren. 

När Patrik Fahlgren lämnade proffslivet i Tyskland och återvände till Sverige berättade han för Expressen om det nya livet – i Hammarby och med tv-kändisen Jessica Almenäs, 42, som har en son tillsammans med.

– Självklart är det annorlunda mot att vara tillsammans med någon som arbetar på kontor, sa Fahlgren och utvecklade:

– Vi hade ett distansförhållande i ungefär tre år innan jag flyttade tillbaka till Sverige.

Nu har Fahlgren tagit ett nytt kliv i Hammarby. Den här säsongen är han spelade tränare i klubben.

– Jävligt kul att vara med och bidra, säger den tidigare Sävehofspelaren och landslagsmannen som hade en lång karriär i Bundesliga (SG Flensburg-Handewitt 2009–2011 och MT Melsungen 2011-2017).

Handbollspulsen ökar i Stockholm

Nu varvar mittnian upp och ser fram emot heta derbyn mot nybildade AIK handboll som tagit över Ricos plats i ligan.

Fahlgrens säger att handbollspulsen har ökat.

– Vi märker att det är mycket snack om derbyna redan nu. Det är mycket frågor. Var ska derbyt spelas? På Hovet eller där eller där?

Är det roligare att laget heter AIK än Ricoh?

– Det går inte att jämföra. Det är överlägset för alla att AIK tagit över. Det är superkul med den med historia, tradition och kultur som finns i det klubbnamnet, säger Falgren när han gästar handbollsligans kickoff i Malmö.

Första matchen mellan Hammarby och AIK spelas onsdagen den 19 september.

– Nu bryr sig folk om det där derbyt. Om vi ska vara krassa var det inte en människa som brydde sig när Hammarby skulle möta Ricoh.

– När vi möter AIK engagerar det folk på ett annat sätt. Man märker det när man stöter på folk på gatan eller man träffar grannar.

Fahlgren betonar att det handlar om "en sund rivalitet".

– Det är superkul om båda verkligen vill vinna matchen, vi har absolut inget otalt med AIK. Men självklart vill vi vinna mot dem, precis som när vi vann tre gånger mot Ricoh förra säsongen.

Kritiken mot bengalattacken

Hänger du med vad som händer i guldstriden i fotbollsallsvenskan?

– Jag såg att dom förlorade derbyt mot Djurgården. Men tyvärr förstör den där bengalgrejen så mycket. Fan, hur kan man slänga en bengal mot en liten tjej. Man blir deppig när man tänker på det.

– Jag fattar inte hur man tänker när man kastar upp bengaler mot andra människor, framför allt inte mot en familjeläktare. Då förstår jag inte hur man är funtad, suckar Patrik Fahlgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.