Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hammarby bötfälls – för dopingbrott

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Hammarby straffas av Dopningsnämnden.

Handbollsklubben har misslyckats med att lämna en korrekt vistelserapport trots flera varningar – och bötfälls med 10 000 kronor.

– Det måste styras upp organisatoriskt i föreningen, säger nyanställde Claes Hellgren.

Claes Hellgren är tillbaka i svensk handboll.

Efter fyra års uppehåll från sporten (förutom kommenterandet i tv då) har Hellgren kommit överens med Hammarby, där han kommer fungera som fys- och målvaktstränare i klubben.

– Det är verkligen skitkul. Jag är jätteglad i Hammarby och blev verkligen glad när jag fick frågan. Jag hade börjat tänka att jag kanske är för gammal, säger Hellgren.

De senaste åren har handbollsprofilen arbetat som fystränare i Hammarbys fotbollslag och han har tillsammans med en kompis byggt upp ett "performance center" i Västerås, där han bor. Tanken är att Hammarbys handbollsspelare där ska bygga upp sin fysik och genomföra diverse tester.

– Vi kommer ha uppföljningar och jag kommer också se matcherna och ge feedback till målvakterna. Jag kommer dock inte vara med på bänken, utan följa matcherna från läktaren eller tv:n.

Under onsdagen rapporterade Nyhetsbyrån Siren att Hammarby Handboll bötfälls med 10 000 kronor av Dopningsnämnden.

Hellgren fortsätter som expertkommentator

Anledningen?

Klubben har vid upprepade tillfällen misslyckats med att lämna en korrekt vistelserapport, trots att de varnats vid två tillfällen.

– Man kan tycka att en klubb borde skärpa till sin rapportering efter en eller två varningar, säger Tommy Forsgren på Riksidrottsförbundet till Siren.

Claes Hellgren menar att det måste till en strukturell förändring i klubben för att få bukt på problemen.

– Jag visste faktiskt inte om det. Jag hoppas att det styrs upp organisationsmässigt i föreningen, det behövs. Såna där saker måste man bara få till, säger han.

Det nya jobbet påverkar inte hans samarbete med Viasat, där han är expertkommentator. Tillsammans med radarpartnern Robert Perlskog kommer han guida tv-tittarna över Tokyo-OS 2020.

– Efter det är jag GARANTERAT för gammal, säger Hellgren och skrattar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.