Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hagman gör succé – öppnar för OS i Paris

Nathalie Hagman.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Gruppspel i Torrevieja där tusentals svenskar håller till och bra tv-tider – och i kväll ställs Sverige mot Nederländerna.

Nathalie Hagman, 30, och gänget hoppas på blågul handbollsfeber i VM. 

Samtidigt öppnar veteranen för OS i Paris 2024. 

Sverige har stora ambitioner i VM och tänker etablera sig bland de främsta nationerna i världen efter sommarens fjärdeplats i OS. 

Efter segrar i överlägsen stil i de inledande två gruppspelsmatcherna ställs Sverige mot toppnationen Nederländerna på tisdagskvällen.

– Och nu har vi chansen, det är väldigt öppet i toppen där många slår varandra. Och Ryssland (silver i OS) saknar många spelare som varit deras största stjärnor. Vi vill förstås fortsätta vinna matcher och bygga vidare på det vi gjorde bra i somras, säger Nathalie Hagman, som gjorde 19 mål mot Puerto Rico.

Hon tror på mycket speltid i VM för egen del. 

– Jag tänker mig absolut en stor roll, det vill jag givetvis ha. När jag spelar vill jag göra mitt bästa så klart. 

Nathalie Hagman var lite överraskande petad i OS-kvalet förra vintern, men kämpade sig tillbaka, gjorde det bra i Japan och har inga planer på att släppa sin landslagsplats på ett bra tag. 

– Jag tar en säsong i taget, men det är ju ett OS om 2,5 år... det finns där någonstans men det är väldigt långt kvar. Sedan ska det ju kvalas dit och det är inte alltid så lätt. 

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Spelar med Strömberg till vardags

Hagman gör sitt första mästerskap på spansk mark. Sverige spelar gruppspel i Torrevieja några mil söder om Alicante.

– Det är ju lite svenskar som bor där och det känns kul. Och när det går bra är intresset större, det är mycket medgångssupportrar i idrottsvärlden och framför allt i handbollen. Så har det varit i tidigare mästerskap och nu är det en fördel att det är samma tidszon som hemma. Och det är optimalt med julperiod, då märker man av det absolut största stödet. 

I höst har hennes franska klubblag Nantes fått förstärkning i form av Carin Strömberg. Något Hagman uppskattar. 

– Det är alltid skönt med en svensk till. Vi har samma mentalitet och tankar och vi pratar samma handbollsspråk. Det är bara positivt. Vi skandinaver är lite mer för detaljer och taktik än vad fransyskorna är medan de är oerhört bra man mot man och i duellspelet. Det blir en bra mix av det. 

De blågula Nantesspelarna kommer till VM i bra form. 

– Vi har tappat några poäng så där, men som helhet har det varit en hyfsat bra höst. 

VM i Spanien håller på till den 19 december.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.