Foto: Javier Soriano
 Foto: Javier Soriano

"Hade inte levt om det inte varit för honom"

Publicerad

Karl Erik Böhn, 47, kämpar mot blodcancern.

Nu tackar handbollstränaren, som tog ett uppmärksammat brons med Ungern i EM, sina vänner för att han lever.

– De har stått på så mycket att jag nästan blir generad, säger han till norska Se och Hör.

Norrmannen hamnade mitt i ett uppmärksammat bråk med norska landslaget under handbolls-EM.

Karl Erik Böhn, förbundskapten för Ungern, rasade då för att Norge avslöjat att han och den norska landslagsspelaren Heidi Löke separerat, bara timmar innan lagen skulle mötas i en semifinal.

Ungern förlorade den matchen men tog ändå brons i EM.

Det bär Böhn med sig nu, när han kämpar mot leukemin.

"När smärtan är som värst..."

– När smärtan är som värst, när jag får behandling för cancern, då är det skönt och lugnande att tänka på vad vi uppnådde under EM.

Han är inne i den första sjudagarsperioden med cellgifter.

Totalt sett kommer behandlingen att pågå under ett halvt år, plus uppföljning.

Just nu ligger han på sjukhus och menar att kampen hade varit svår utan hjälpen från framför allt vännen Tom Reidar Haraldsen.

– Jag skämtade med honom om det, men jag ska vara så ärlig att jag säger att jag inte hade varit vid liv om det inte hade varit för Tom Reidar. Tillsammans med Andreas Smeby har han hjälpt mig och underlättat det praktiska. De har stått på så mycket att jag nästan blir generad.

"Kan vara stötta honom"

Haraldsen säger till VG.no att det är hyggligt av Böhn att uttrycka sig så.

– Men det är inte min förtjänst. Det är sjukhuset som gör jobbet nu och han måste ta kampen själv. Vi som är runtomkring kan vara stötta honom så gott vi kan.

– Han är positiv och då blir jag positiv. Man måste hålla humöret uppe. Alla vet att sjukdomen är allvarlig men vi vet också att folk har blivit botade. Han är en stark man, och han ä envis. Han ger sig inte, det kan jag lova dig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag