Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hade alkoholproblem - gör EM-debut i kväll

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: BOBBO LAUHAGE / KAMERAPRESS.SE/IBL KAMERAPRESS.SE

Efter en brokig karriär är Linus Arnesson, 27, redo för mästerskapsdebut. 

För SVT berättar han om alkoholproblemen han brottades med som talang i Redbergslid.

– Jag kämpade mig genom det, säger han. 

Efter att i våras passerat Fredrik Pettersson och därmed blivit Redbergslids främste målskytt genom tiderna lämnade Arnesson Sverige för tyska Bergischer HC. Nu är han redo för mästerskapsdebut, han är tillsammans med Jim Gottfridsson uttagen som mittnia i truppen. 

Som talang i RIK led han av alkoholproblem, som han lyckades ta sig ur.

– Jag kämpade mig genom det, hade min sambo och nu min familj. Man växer som person så klart. Man vet vad som är viktigt här i livet. Handbollen känner jag att jag har 100 procent fokus på det. 

LÄS MER: Handbolls-EM 2018 – här är allt du behöver veta. 

Svenska stjärnan om alkoholproblemen

I våras blev han också pappa, och säger sig ha växt som människa efter att sonen fötts. 

– Jag är mer komplett nu när jag fick min son. Jag vet vad som är viktigt här i livet, jag har min trygghet, säger han och fortsätter.

– Nu har jag roligt på banan, och kan komma hem och slappna av och tänker inte ens på det andra liksom. Det är mitt nya liv och jag mår jättebra. Och de mår också jättebra. 

I Bergischer har Arnesson skolats om från storskytt till playmaker, och han har fått göra avkall sin egen målproduktion för att i stället spela fram sina lagkamrater i klubb- och landslaget.

– Ibland kanske man glömmer bort sig själv lite, är lite den dumma svensken och tillfredsställer alla andra, säger han. 

Nielsen kan få nyckelroll

Sverige inleder EM i Kroatien på i kväll. Då ställs det svenska landslaget mot Island. En som väntas få en nyckelroll i den svenska defensiven är Jesper Nielsen, till vardags i PSG.

– Så här stor roll har jag väl inte haft i landslaget tidigare, även om jag redan förra året fick en lite större roll i anfallet, säger Nielsen till TT. 

Jesper Nielsen lär dock få mer speltid även i offensive än vad han är van vid. Nielsens kollega på positionen som mittsexa, Andreas Nilsson, har nämligen tackat nej till EM då han precis har blivit pappa. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!