Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: BOBBO LAUHAGE / KAMERAPRESS.SE/IBL KAMERAPRESS.SEFoto: BOBBO LAUHAGE / KAMERAPRESS.SE/IBL KAMERAPRESS.SE
 Foto: BOBBO LAUHAGE / KAMERAPRESS.SE/IBL KAMERAPRESS.SE

Hade alkoholproblem - gör EM-debut i kväll

Publicerad

Efter en brokig karriär är Linus Arnesson, 27, redo för mästerskapsdebut. 

För SVT berättar han om alkoholproblemen han brottades med som talang i Redbergslid.

– Jag kämpade mig genom det, säger han. 

Efter att i våras passerat Fredrik Pettersson och därmed blivit Redbergslids främste målskytt genom tiderna lämnade Arnesson Sverige för tyska Bergischer HC. Nu är han redo för mästerskapsdebut, han är tillsammans med Jim Gottfridsson uttagen som mittnia i truppen. 

Som talang i RIK led han av alkoholproblem, som han lyckades ta sig ur.

– Jag kämpade mig genom det, hade min sambo och nu min familj. Man växer som person så klart. Man vet vad som är viktigt här i livet. Handbollen känner jag att jag har 100 procent fokus på det. 

LÄS MER: Handbolls-EM 2018 – här är allt du behöver veta. 

Svenska stjärnan om alkoholproblemen

I våras blev han också pappa, och säger sig ha växt som människa efter att sonen fötts. 

– Jag är mer komplett nu när jag fick min son. Jag vet vad som är viktigt här i livet, jag har min trygghet, säger han och fortsätter.

– Nu har jag roligt på banan, och kan komma hem och slappna av och tänker inte ens på det andra liksom. Det är mitt nya liv och jag mår jättebra. Och de mår också jättebra. 

I Bergischer har Arnesson skolats om från storskytt till playmaker, och han har fått göra avkall sin egen målproduktion för att i stället spela fram sina lagkamrater i klubb- och landslaget.

– Ibland kanske man glömmer bort sig själv lite, är lite den dumma svensken och tillfredsställer alla andra, säger han. 

Nielsen kan få nyckelroll

Sverige inleder EM i Kroatien på i kväll. Då ställs det svenska landslaget mot Island. En som väntas få en nyckelroll i den svenska defensiven är Jesper Nielsen, till vardags i PSG.

– Så här stor roll har jag väl inte haft i landslaget tidigare, även om jag redan förra året fick en lite större roll i anfallet, säger Nielsen till TT. 

Jesper Nielsen lär dock få mer speltid även i offensive än vad han är van vid. Nielsens kollega på positionen som mittsexa, Andreas Nilsson, har nämligen tackat nej till EM då han precis har blivit pappa. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag