Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: Är tillbaka i landslaget

Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Handbollslandlagets trupp inför EM-kvalet mot Kosovo och Rumänien är uttagen.

Niclas Ekberg är tillbaka efter nästan två års frånvaro.

”Det ska bli oerhört kul att få spela för Sverige igen”, säger Ekberg i ett pressmeddelande.

Förbundskaptenen Glenn Solberg har tagit ut den svenska truppen som ska spelas borta mot Kosovo och hemma mot Rumänien.

Tillbaka i truppen finns högersexan Niclas Ekberg, efter att ha tagit en paus från landslaget och stått över EM i januari i år.

– Vi har haft en bra dialog hela tiden och det bästa för landslaget är alltid att de bästa spelarna är tillgängliga”, säger Glenn Solberg under truppresentationen.

Ekberg öppnar även för att kunna delta i nästa sommars OS.

”Det skulle vara väldigt kul att få uppleva det, men vägen dit är lång och det är mycket som måste stämma. Men det ska bli oerhört kul att spela för Sverige igen”, säger Ekberg.

Match mot Kosovo kan skapa problem

Sverige kan inte åka till EM-kvalmatchen mot Kosovo på grund av UD:s avrådan, samtidigt som Kosovos spelare inte kommer in i Sverige. Detta på grund av det inreseförbud som Sverige har för icke EU-länder.

– Situationen är föränderlig hela tiden, och vi vill inte ha ett beslut som sedan inte gäller, säger landslagschefen Hanna Fogelström till TT.

Kosovomatchen kan ställa till problem för Solbergs landslag.

– Många av våra utlandsproffs skulle tvingas till karantän om de åker till Kosovo, säger han.

Någon deadline för när ett beslut måste tas finns inte.

– Spelarna, ledarna och förbunden måste ha något att förhålla sig till. Men vi har full respekt för alla inblandade parter, säger Fogelström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.