Foto: TV3Foto: TV3
 Foto: TV3
Foto: TV3Foto: TV3
 Foto: TV3
Foto: TV3Foto: TV3
 Foto: TV3
Foto: TV3Foto: TV3
 Foto: TV3
Foto: TV3Foto: TV3
 Foto: TV3
Foto: TV3Foto: TV3
 Foto: TV3
Foto: TV3Foto: TV3
 Foto: TV3

Galna målet satte dit sista spiken i kistan

Publicerad

Sverige besegrade Slovenien i EM-premiären.

Det avgörande målet stod Fredrik Petersen för - och som han gjorde det.

En soloprestation från halva plan.

– Det är inte klokt, säger experten Claes Hellgren i TV3.

Det såg mycket bra ut efter en halvlek. Försvarsspelet fungerade, och Sverige fick in mål. I början av den andra halvleken ledde de med 18-10 - men sedan hände någonting.

Slovenien lyckades hämta upp underläget i den första EM-gruppmatchen, och avslutningen blev en riktig rysare.

Matchen var inte avgjord förrän Fredrik Petersen satt dit 23-21 i slutsekunderna.

"Inte klokt"

Petersen fick bollen vid mittlinjen, och satte i väg en löpning. Svensken stannade inte förrän han var framme vid mållinjen, höll sig undan försvarande Dragan Gajic, och lyckades trycka in det avgörande målet med elva sekunder kvar av matchen.

– Vilket mål han gör, säger kommentatorn Robert Perlskog i TV3.

– Det är inte klokt, säger experten Claes Hellgren.

– Han gör mål på de mest otroliga sätten, säger Martin Frändesjö.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag