Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Frankrike krossade Sveriges EM-dröm

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: EDDY LEMAISTRE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: RONAN HOUSSIN / IMAGO/PANORAMIC IMAGO SPORTFOTODIENST

Den svenska medaljdrömmen levde efter Nathalie Hagmans sanslösa uppvisning mot Ryssland.

Då svarade Frankrike med att krossa Serbien – och nu ställs Sverige mot Norge i en kamp om femteplatsen.

– Det blir en häftig match, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

Sverige gjorde mer än förväntat och krossade den regerande OS-mästaren Ryssland med 39-30. Nathalie Hagman stod i händelsernas centrum och högersexan noterades för sanslösa 17 mål i matchen, något som innebär nytt svenskt målrekord i en mästerskapsmatch.

Vem som hade rekordet tidigare?

Nathalie Hagman (14).

– Klart man är glad. Jag har haft det lite tufft det här mästerskapet, så väldigt skönt att få göra en så här bra match, men framför allt att slå Ryssland, säger Hagman till TV3.

I den första halvleken stoppades den stekheta 27-åringen bryskt av två ryska försvarare på sexmeterslinjen och Hagman föll till golvet.

– Det är ju rena överfallet. Det där missade de ungerska domarna helt. Hon får ju armbågen rakt i ansiktet. Det ska vara svensk boll och två minuters utvisning för Ryssland, säger kommentatorn Robert Perlskog.

Men den heroiska svenska insatsen räckte inte.

Värdnationen Frankrike var ju dessutom tvungen att förlora mot Serbien för att Sverige skulle kunna nå semifinalen. Den ständiga medaljkandidaten Frankrike ryckte i slutet av den första halvleken och krossade till slut Serbien med 38-28.

– All heder till Serbien som stod upp i 25 minuter. Sen var det bara ett lag på banan, säger experten Martin Frändesjö i TV10.

Sverige ställs mot Norge i sista matchen

Därmed följer de med Ryssland till semifinalerna i Paris till helgen. För svensk del innebär resultatet att det i stället blir match om femteplatsen.

Mot Norge.

På andra sidan av mellanrundan hade norskorna chansen att avancera till semifinal, men då krävdes tysk seger mot Nederländerna. Tyskorna hade tidvis ledningen, men föll till slut med 21-27.

Det innebär att handbollsgiganten Norge, som har spelat i samtliga EM-finaler sen 2004, missar semifinalerna.

Den svenske förbundskaptenen Henrik Signell ser fram emot rivalmötet i Paris.

– Det blir en häftig match som båda lagen verkligen kommer vilja vinna. Vi kommer med starkt självförtroende efter två fina insatser (mot Frankrike och Ryssland) och Norge har kört över sina motståndare efter de inledande förlusterna. Vi ser verkligen fram emot matchen, säger Signell.