Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fotbollsprofilen ny vd för AIK Handboll

Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Foto: TOMMY PEDERSEN / TOMMY PEDERSEN EXPRESSEN

AIK Handboll gör till hösten comeback i handbollsligan. 

Nu har klubben utsett en vd. Thomas Edselius, med ett förflutet i AIK Fotboll, får uppdraget enligt SportExpressens uppgifter. 

De har inte spelat handboll i Sveriges högsta serie på 38 år. Men till hösten är AIK Handboll tillbaks i Handbollsligan. Detta efter att klubben röstat för att ta över klubben Ricohs verksamhet och plats. 

AIK spelade tidigare i division två och flyttas därmed upp förbi både division 1 och allsvenskan. Det innebär att de handbollsintresserade i Stockholm kan se fram emot heta derbyn mellan AIK och Hammarby. 

– Det känns fantastiskt. Det här är en historisk händelse för AIK Handboll. En nytändning för hela Stockholm. Vi har en långsiktig ambition att utveckla klubben, sporten i stan och få lite derbystämning, har ordförande Christer Widoff sagt tidigare

Ny vd i klubben

Nu har AIK Handboll tagit nästa steg för att få verksamheten på plats inför höstens spel. Thomas Edselius utses till ny vd i AIK Handboll AB, en post han kommer tillträda inom kort. 

Edselius har ett förflutet inom AIK då han varit vd för AIK Fotboll AB. 

– Tillsammans med styrelsen vill jag arbeta fram en plan för att långsiktigt förbättra förutsättningarna att leverera sportsliga resultat och att skapa en stabil ekonomi. Vår målsättning är att långsiktigt bli en svensk och nordisk toppklubb under lång tid framöver. Min förhoppning är att att hela AIK-familjen vill vara med på detta, säger Thomas Edselius i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Uefa Nations League – allt du behöver veta 

LÄS MER: VM 2018: Resultat och tabeller

LÄS MER: Fotbolls-VM – spelschema och tv-tider

LÄS MER: Skytteligan i VM 2018 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!