Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första orden efter det positiva dopingtestet

Foto: /IBL

Handbolls-Sverige är på väg att skakas av en skandal.

En tungt landslagsmeriterad spelare har åkt fast för doping vid en kontroll i mars och spelaren är avstängd under utredning.

– Jag står för det jag har gjort men det är inget jag kan kommentera nu, säger spelaren till SportExpressen.

Under lördagskvällens sportsändning avslöjade TV4 en dopinghistoria som är på väg att skaka handbolls-Sverige.

En kraftigt landslagsmeriterad spelare hade enligt kanalen åkt fast för doping i samband med en kontroll i mars, något som även bekräftades av Svenska handbollförbundet under lördagskvällen.

Enligt TV4 har kokain funnits i spelarens a-prov.

Riksidrottsförbundets dopingkommission inväntar nu besked från spelaren i fråga om han vill att b-provet ska analyseras. Om även det är positivt skickas ärendet vidare till dopingnämnden som beslutar om straff.

Förbundet tar avstånd: ”Fördömer”

SportExpressen har sökt handbollsförbundets generalsekreterare Robert Wedberg, som hänvisar till ett gemensamt uttalande från honom och Svensk Elithandbolls vd Peter Gentzel.

– Vi har tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF) tydliga riktlinjer gällande antidoping och tar tydligt avstånd från allt användande av dopingklassade medel och substanser. Vi fördömer användandet och samarbetar med RF i utredningen, säger de.

Förbundet skriver på sin hemsida att samtliga spelare i SHE och Handbollsligan kommer genomgå en onlineutbildning gällande antidoping till hösten.

Handbollsspelarens första ord - ångrar sig djupt

Spelaren, som haft en lång proffskarriär, har fått sitt kontrakt brutet av sin klubb.

Handbollsspelaren har representerat flera klubbar på elitnivå i Sverige och även varit proffs i flera stora ligor och länder.

SportExpressen får tag på spelaren under lördagskvällen.

Han är ångerfull.

– Detta är inget jag kan kommentera i dagsläget, för jag är under utredning. Allt är under utredning med dopingkommissionen. Jag står för det jag har gjort men det är inget jag kan kommentera nu, säger han.

Är det något du ångrar?

– Ja, det gör jag. Definitivt. Djupt.

Kan detta påverka din karriär?

– Min högsta dröm är att kunna spela handboll igen. Just nu är det en jättelång process jag går igenom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.