Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilens ilska: ”Det är katastrof”

Robert Perlskog tillsammans med Claes Hellgren. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Perlskogs vy i Scandinavium. Foto: Robert Perlskog, Viasat

GÖTEBORG. Handbolls-EM har knappt hunnit börja.

Robert Perlskog är redan förbannad.

Anledningen? Hans och radarpartnern Claes Hellgrens platser i Scandinavium.

– Det är fan katastrof, säger kommentatorn till Aftonbladet.

Under fredagskvällen kliver Sverige in i EM-turneringen då de ställs mot Schweiz i ett, förhoppningsvis, kokande Scandinavium i Göteborg.

Viasats kommentator Robert Perlskog, som har bevakat så många handbollsmästerskap tillsammans med experten Claes Hellgren att det krävs en halvtidstjänst bara att räkna alla, var under torsdagen på plats i arenan för att spana in den kommande arbetsplatsen.

Intrycket: Inte alls bra.

Perlskog tog till Twitter för att ventilera sin frustration. Han publicerade en bild tagen från kommentatorsplatserna och skrev:

”Och här uppe sitter dom arbetande tv-kommentatorerna som ska berätta för miljontals tittare vad som händer i matcherna. Det blir mycket gissa i morgon. Utan tv inget EM. Någon har missförstått. Tack Scandinavium. Tack som fan”.

Robert Perlskog: ”Det är fan katastrof”

I en intervju med Aftonbladet utvecklar han.

– Det är fan katastrof. Det blir värre och värre för varje mästerskap. Det är en utveckling som pågått ganska länge nu, att tv-kommentatorerna flyttas allt längre från planen. Man kan ju inte identifiera de bortre kantspelarna. Då måste du ha kikare med dig. Kanske köper jag en i Göteborg, säger han till tidningen.

Han fortsätter:

– Jag vill inte framstå som en jävla gnällspik. Men jag har gjort det här sedan 1981. Medan Lidl (storsponsor till EM) sitter i en soffa tio meter från planen får vi som kommenterar live inför 1,5–2 miljoner tittare sitta där uppe. Det blir mycket svårare att jobba, och framför allt att ge tittarna bra service. Det är ju därför jag är här. För egen del skiter jag i det, men jag tänker på tittarna.

Lorenz Liechti på produktionsbolaget InFront menar att det inte är deras fel att kommentatorerna placerats så pass högt upp på läktaren. Han medger att det är långt till planen, men att det inte handlar om några dåliga platser.

– Han har en briljant överblick där uppe och det finns inget som skymmer mellan honom och planen. Att kommentera därifrån är inget problem. Och han har en eller två monitorer som han kan kolla in närbilder på, säger Liechti.

Nielsen: ”Jag delar hellre ut stryk”

LÄS MER: Handbolls-EM 2020 - spelschema, tv-tider och svenska truppen