Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sverige döms nu ut inför ödesmatchen

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Islands svenske stjärna satsar på Norge i kväll.

IFK Kristianstads ledande profil Olafur Gudmundsson, 29, ger inte blågult stor chans i kvällens glödheta EM-möte i Malmö arena.

– Norge har flow i sitt anfallsspel, säger Gudmundsson.

I fredags blev Sverige avklädda och krossade med tio mål mot Portugal. Två dagar senare går Island ut och vinner mot portugiserna med 28-25.

– Vi var med från start och vi var förberedda på deras spel från start och löste sju mot sex. Det är inte många lag som gjort det, säger Olafur Gudmundsson.

Gudmundsson är lagkapten i Kristianstad. Under alla åren i Sverige har han haft en nyckelroll i det orange laget som radade upp guld på löpande band när Ola Lindgren var tränare.

Isländske stjärnan har koll på svensk handboll.

– Jag har inte sett alla matcher som Sverige spelat men jag tror att de hade hoppats på lite mer. De har ett extremt bra lag. Absolut. Men de skulle nog vilja ha lite mer poäng. 

Islands stjärna tror på Norge

På onsdag avslutas mellanrundan i Malmö med nordiska mötet Sverige-Island. I nuläget är det svårt att säga vilken betydelse den matchen kommer att ha.

– Jag vet inte hur många poäng vi behöver för att nå en semifinal. Men vi tittar mot OS-kvalmatcherna, därför försöker vi komma så högt som möjligt i EM och hoppas det ska räcka för att få en plats där. 

– Varje match är viktig för oss. Vi ställer upp med bästa laget och kommer att vara taggade mot Sverige, säger Gudmundsson.

Vad tror du om Sveriges möjligheter mot Norge i kväll?

– Norge är favoriter med tanke på spelet man visat upp. De är konsekventa i allt och är extremt tunga att möta. Fysiska i försvaret och rutinerade anfallsmässigt. De har väldigt bra samspel.

– Men, det är ett derby och det kan svänga snabbt, infogar Gudmundsson.

Det låter som du satsar dina pengar på Norge?

– Jag satsar inga pengar men skulle jag tippa på favoriterna säger jag Norge, avslutar Olafur Gudmundsson.