Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hade stor uppvisning - men är ändå självkritisk

Kim Ekdahl Du Rietz
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Kim Ekdahl Du Rietz.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Sverige har fått en drömstart på EM. 

På fredagen besegrades Schweiz med 34-21 – efter stor uppvisning av Kim Ekdahl Du Rietz som dock sågade sig själv efter slutsignal. 

– Jag tror att jag gjorde fler passmissar än vad jag har gjort under hela säsongen, säger stjärnan.  

Guldfavoriten Frankrike klarade inte trycket och föll överraskande mot Portugal. Sverige, som är en av de största utmanarna till titeln, gjorde dock succé inför 11 000 åskådare i Scandinavium i Göteborg. 

Efter en något tveksam inledning kom Sverige igång ordenligt efter tio minuter spelade. Andreas Palicka stod för flera räddningar och prickade även in två mål efter Schweiz taktik att ta ut målvakten i anfallen. Draget kritiserades av TV6:s kommentatorsduo. 

– Att Schweiz fortsätter att spela sju mot sex, det är ofattbart!, säger Clas Hellgren i TV6. 

Ekdahl Du Rietz målbäst

Sverige ledde med 20-13 i halvtid och allt verkade gå Sveriges väg. Men i den andra halvleken öppnade bortalaget bättre – och krympte avståndet. 

– Schweiz har gjort tio väldigt fina minuter inledningsvis. Jag tycker att Sverige bör fundera på ett målvaktsbyte, säger Clas Hellgren i TV6. 

Schweiz kunde dock inte hota Sverige som utan problem kunde ta premiärsegern. Sverige vann till slut med 34-21 efter att stjärnan Kim Ekdahl Du Rietz vräkt in totalt sex mål, och blev därmed bäste målskytt i det svenska laget tillsammans med Andreas Nilsson och Jerry Tollbring. 

– Det var en lugn dag på jobbet. Det var lugnare än vad vi hade trott. Vi har ett bra lag men jag vet att vi kan förlora mot alla lag här också. Dock hade jag hade trott att vi skulle behöva kämpa lite mer, säger Kim Ekdahl Du Rietz. 

Stjärnan var dock inte särskilt imponerad av Valters Chrintz debutmål. 

– Ibland är det mål, ibland är det inte mål. Det är inget speciellt, nej. 

Ekdahl Du Rietz: ”En lugn dag på jobbet”

”Det kittlade lite i magen”

Jim Gottfridsson erkänner att det var speciellt att spela en EM-premiär på hemmaplan. 

– Det var lite nervöst. Det kittlade lite i magen som det inte brukar göra, säger han.

Varför vinner ni matchen?

– Jag tycker att vi dödar matchen i första halvlek. I andra halvlek så känner vi lite på de första tio minuterna och håller dem på bekvämt avstånd. Men vi låter dem aldrig komma in i matchen igen.

Gottfridsson: ”Vi gör precis det vi behöver”