Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans pubhån – mot Sverige: ”Bjuder gärna”

Sander Sagosen skojar med Sverige inför ödesmatchen i handbolls-EM.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Sverige föll tungt mot Portugal och lär få svårt att gå vidare i mästerskapet.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Andreas Nilsson och Jim Gottfridsson var två av spelarna som var ute och drack alkohol.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. De svenska spelarna får utstå hån från väst inför söndagens ödesmatch i handbolls-EM.

Pubkvällen där en svensk kvartett var ute och drack förbryllar flera av norrmännen.

– Det är starkt. Det är imponerande att ha tid till det under ett mästerskap, säger Sander Sagosen som också fortsätter att pika Sverige.

Jim Gottfridsson, Kim Ekdahl Du Rietz, Lukas Nilsson och Andreas Nilsson hamnade i blåsväder när de valde att gå ut på krogen under en ledig kväll inför matchen mot Portugal som Sverige sedan förlorade.

Nu krävs det vinst mot Norge för att Sverige ska ha chansen att avancera till semifinal i handbolls-EM. Man måste dessutom ha med sig flera andra resultat för att gå vidare och nu har ett par norska spelare passat på att pika svenskarna för utekvällen.

Sander Sagosen är lagkamrat med Kim Ekdahl Du Rietz i Paris Saint-Germain.

– Det är starkt. Det är imponerande att ha tid till det under ett mästerskap. Om de gör det igen så bjuder jag gärna på en runda. De kan få låna mitt kort och gå ut och dricka, sade Sagosen efter Norges seger mot Ungern på fredagskvällen.

Sagosen: Ingen svensk platsar i Norge

Sagosen säger att det vore otänkbart för norrmännen att gå ut under mästerskapet.

– Vi har fokus på handboll, vi tar hellre en fest när det är slut, säger Sagosen.

När den samlade superstjärnan Sagosen mötte det samlade medieuppbådet på lördagen skämtade han fortfarande friskt om utekvällen.

– Jag har bara smsat lite med Kim, skojat lite. Mitt kort ligger kvar på rummet, säger Sagosen som förväntar sig en tuff kamp mot Sverige.

– Sverige är alltid en fiende för oss norrmän. Och vi har förlorat mot Sverige förr. Det är ett väldigt bra lag, vi tar inte alls lätt på den här uppgiften. De har två bra målvakter som alltid är ett hot. Dessutom ser jag Kim Ekdah Du Rietz på träning varje dag som plötsligt kan göra det omöjliga.

Han hyllar sitt manskap som tagit stora kliv under Christian Berges ledning.

– Att vi inte gör några byten i anfall/försvar har varit ett av våra kännetecken senaste åren och i kontringar och andrafas är vi bland de bästa i världen. Men jag tycker också vi har blivit bättre på att byta i högt tempo.

Ser du någon svensk spelare platsa i Norge?

– Inte som det är nu, nej. Vi är 18 spelare som utvecklats väldigt bra och trivs bra tillsammans.

”Vi har fokus på handboll”

Sagosen får medhåll av målvakten Torbjörn Bergerud.

– Det är ganska otänkbart för oss att gå ut under mästerskapet. Festen ska vi ta när det är klart, säger Bergerud enligt VG.

Flensburg-spelaren Magnus Abelvik Röd ifrågasätter också svenskarnas agerande när han pratar med den norska tidningen.

– Det är inte det smartaste du kan göra när du spelar på hemmaplan. Men jag vet inte vad som hände och jag förstår det som att de var tillbaka på hotellet vid midnatt. Men det får de stå för, säger Abelvik Röd.

”Ibland får man riktigt mycket stryk”

Sverige utklassade mot Portugal

Höjdpunkter från matchen.

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”