Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SportExpressen TV satsar stort under handbolls-EM

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: KARL-ROGER KARLSSON / STELLA PICTURES

Världens främsta handbollsstjärnor kommer till Sverige under EM.

SportExpressen storsatsar med highlights, intervjuer och fan-tv direkt från arenorna.

– Det är få förunnat att få spela ett hemmamästerskap. Vi hoppas på mycket tryck och fullsatt i både Göteborg, Malmö och Stockholm, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

Det är laddat för publikfest under handbolls-EM på svensk mark. De flesta biljetterna är redan slut till Malmö, Göteborg och Stockholm och Sverige siktar på att gå långt.

Sverige har lottats i grupp F tillsammans med Schweiz, Slovenien och Polen. Om Sverige går vidare från gruppspelet väntar mellanrundan i Malmö mot, med största sannolikhet, lag som Frankrike, Norge och Danmark.

– Det är vårt hemmamästerskap. Med publiken i ryggen kan vi gå långt, säger kantstjärnan Jerry Tollbring.

Det innebär att världens största handbollsstjärnor som Nikola Karabatic, Mikkel Hansen, Sander Sagosen, Niklas Landin, Andy Schmid, Jim Gottfridsson och Kentin Mahé besöker Sverige under mästerskapsmånaden januari.

Highlights, intervjuer och fan-tv 

Och SportExpressen kommer att storsatsa under hela mästerskapet - framför allt med tv. Highlights från matcherna kommer att visas i alla SportExpressens kanaler och Jonathan Larsson, Frida Olsson och Sara Bratell kommer även göra tv-intervjuer med spelarna direkt efter matcherna. Men den stora höjdpunkten och händelsen under mästerskapet kommer att vara tv-sändningar inifrån arenan för att punktmarkera fansen och folkfesten. SportExpressens team kommer inför varje svensk match att vara på plats för att intervjua handbollsprofiler, gamla spelare, fans och andra gäster - direkt från handbolls-EM:s kärna. Både i Scandinavium i Göteborg, Malmö arena och fanzone inne på Tolv vid Tele 2 i Stockholm.

– Det är ett hedersuppdrag att få bevaka handbolls-EM från insidan. Att svenska folket älskar sina handbollslandslag är ingen underdrift, säger SportExpressens Jonathan Larsson.

– Vi är väldigt laddade på att, tillsammans med supportrarna, göra EM till den storslagna fest alla förväntar sig att det ska bli.

Det svenska landslaget ser fram emot att komma hem och bäras fram mot medalj av en stöttande hemmapublik.

– Vi är vana med att leva under press och tryck från supportrar. Vi gillar den känslan, säger förbundskapten Kristján Andrésson.