Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Om fansen fortsätter stötta oss så lovar vi...”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Sverige har fått en drömstart i EM. 

Både sportsligt och publikmässigt. 

– Om de svenska fansen fortsätter att stötta oss lovar vi att försöka hålla i gång festen, säger Jim Gottfridsson, 27. 

Premiären mot Schweiz i Scandinavium var utsåld (11 644). Och det var inte direkt en tystlåten publik som fick se Sverige köra över motståndet med 34-21. 

– Det var ett jäkla tryck. Väldigt roligt. Och stämningen i truppen är förstås väldigt bra nu. Vi hoppas att det fortsätter så här, säger mittsexan Andreas Nilsson, 29, inför söndagens kvällsmöte med Slovenien i samma arena. 

Även den matchen är helt utsåld och att göteborgaren Ljubomir Vranjes är förbundskapten för Slovenien minskar knappast intresset. Den blågulklädda publiken ska göra allt för att Sverige ska ta sig till mellanrundan som spelas i Malmö. 

– Vi tar det match för match, men vårt huvudmål är ju att i första hand ta oss till mellanrundan. Om de svenska fansen kommer tillbaka och fortsätter att stötta oss så lovar vi att försöka hålla i gång festen, säger mittnian Jim Gottfridsson. 

Andrésson: ”Otroligt glad”

Spelarna har vid flera tillfällen lyft fram hur speciellt det är att få spela ett stort mästerskap på hemmaplan. I den svenska truppen är det bara Kim Ekdahl Du Rietz som tidigare har fått vara med om det (2011). 

Lucas Nilsson om premiären mot Schweiz: 

– Det var en mäktig känsla, bara att få uppleva det är ren lyx.

Jerry Tollbring: 

– Man måste visa lite känslor för att få med sig publiken, och det tycker jag vi gjorde. 

Den blågula truppen hoppas att hemmafansens stöd ska få laget att höja sig lite extra. 

– Det är klart att stämningen hjälper oss och ger oss energi. Jag är otroligt glad över den hjälp vi fick i fredags och hoppas vi får fortsatt lika fin stöttning, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson. 


LÄS MER: Handbolls-EM 2020 - spelschema, tv-tider och svenska truppen