Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny skräll i EM efter stjärnans utvisning

Världens bäste målvakt fick lämna matchen efter videogranskning.

Då stod Island för en jätteskräll.

Och besegrade Danmark med 31-30.

– Han ska hålla sig borta där, säger experten Johanna Ahlm i TV10.

Frankrike föll i sin EM-premiär.

Under lördagskvällen var det nästa toppnations tur.

Storfavoriten Danmark föll med 30-31 ”hemma”, matchen spelades i Malmö, mot Island efter att världens främste målvakt Niklas Landin hamnat i blåsväder.

Med 18 minuter kvar att spela gjorde Island 23-22, men det var inte den enda smällen för danskarna. Domarna ville nämligen kolla närmare på situationen precis innan bollen gick i mål.

Den utrusande målvakten Niklas Landin försökte få fatt i bollen utanför sexmeterslinjen och råkade fälla den framstormande islänningen. 

– Som målvakt ska man hålla sig borta. Jag kan inte tänka mig något annat än att det blir rött kort på Landin.

Island skrällvann mot Danmark

Resultatet: Rött kort på storstjärnan.

– Inte nog med att det blev mål, han visas ut också. Det var en farlig situation, säger kommentatorn Anders Bjuhr i TV10.

Island behöll sin ledning och ledde med två mål i slutminuterna. Danmark reducerade och slutsignalen ljöd.

Islänningarna jublade, men segerglädjen fick skjutas upp. Danmark tilldömdes ett frikast, trots att tiden gått ut och gavs alltså möjligheten till ett sista skott.

Men Mikkel Hansen lyckades inte överlista målvakten och matchen slutade med en sensationell 31-30-seger för Island, som fick se sin stjärna Aron Palmarsson storspela när det behövdes som mest.

– Vilken fantastisk insats av Island. Jag trodde att det skulle ta ett par år, men Island blir att räkna med om deras nyckelspelare orkar hela mästerskapet, säger Ahlm.